Készítsünk otthon adalékanyagoktól mentes, finom müzlit.
Elkészítés módja
Az olívaolajat és a mézet összemelegítjük. A zabpelyhet sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, majd meglocsoljuk a méz olívaolaj keverékével, úgy hogy jusson mindenhová.
170 C fokos sütőben 10 perc alatt megpirítjuk. Vigyázzunk nehogy megégjen. Kivesszük a sütőből, megvárjuk hogy teljesen kihűljön, majd széttördeljük.
Ízlés szerint adhatunk hozzá szárított gyümölcsöket, magokat és kókusz chipset. Jól záródó dobozba tesszük, hogy friss maradjon.
Joghurttal és friss gyümölcsökkel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg nagyszemű zabpehely
-2 evőkanál olívaolaj
-3 evőkanál méz vagy mézhelyettesítő
-kókusz chips
-mandula, kesudió, mogyoró enyhén megpirítva
-aszalt gyümölcsök ízlés szerint cukor nélkül
a tálaláshoz
-friss gyümölcs
-joghurt