Húsvéti muffin Zelleitündi módra

   

Húsvétra készítsünk vidám muffinokat, amit krémmel és csokitojással díszíthetünk, ami úgy néz ki mint egy fészek.

Elkészítés módja

Ebből a mennyiségből 12 db kisebb muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel  és az édesítővel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba önjük, és 160 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.

A tetejére a krémet közben elkészítjük. A vajat a porrá őrőlt eritrittel  és az 1:4 édesítővel elkeverjük, majd az olvasztott langyos fehér csokit is hozzákeverjük, végül a pár csepp citrommal ízesítjük. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet és a kihűlt muffinok tetejét kidíszítjük vele, majd csokitojást teszünk a közepébe.

Bevásárlólista/hozzávalók

-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2 teáskanál sütőpor

-1 késhegynyi szódabikarbóna

-10 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-2 dl tej/növényi tej

-2 tojás

-1 dl olívaolaj

-1 késhegynyi vaníliaőrlemény

-1 csipet só

-reszelt citromhéj

a krémhez

-15 dkg vaj/biomargarin

-4 dkg cukormentes fehér csokoládé

-5 dkg porrá őrőlt eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-pár csepp citromlé

a díszítés opcionális

cukormentes csokitojás

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük