Húsvétra készítsünk vidám muffinokat, amit krémmel és csokitojással díszíthetünk, ami úgy néz ki mint egy fészek.
Elkészítés módja
Ebből a mennyiségből 12 db kisebb muffin lesz. A szárazanyagokat kimérjük összekeverjük, majd a tojást az eritrittel és az édesítővel kicsit felhabosítjuk, hozzáadjuk az olívaolajat és a tejet, végül a száraz anyagokat is hozzáöntjük és csomómentesre keverjük. Papír kapszlikba önjük, és 160 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük.
A tetejére a krémet közben elkészítjük. A vajat a porrá őrőlt eritrittel és az 1:4 édesítővel elkeverjük, majd az olvasztott langyos fehér csokit is hozzákeverjük, végül a pár csepp citrommal ízesítjük. Csillagcsöves habzsákba kanalazzuk a krémet és a kihűlt muffinok tetejét kidíszítjük vele, majd csokitojást teszünk a közepébe.
Bevásárlólista/hozzávalók
-28 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 teáskanál sütőpor
-1 késhegynyi szódabikarbóna
-10 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-2 dl tej/növényi tej
-2 tojás
-1 dl olívaolaj
-1 késhegynyi vaníliaőrlemény
-1 csipet só
-reszelt citromhéj
a krémhez
-15 dkg vaj/biomargarin
-4 dkg cukormentes fehér csokoládé
-5 dkg porrá őrőlt eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-pár csepp citromlé
a díszítés opcionális
cukormentes csokitojás