Joghurtos áfonyás lepény Zelleitündi módra

   

Csodás könnyű joghurtos kevert sütemény, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és tovább keverjük, ezután a joghurtot is belekeverjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, és alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá. 24×28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük az áfonya szemeket. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-10 dkg eritrit 

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 citrom reszelt héja és leve

-egy csipet só

-15 dkg vaj

-1,5 dl görög joghurt

-2 tojás

-1 cs sütőpor

-25 dkg áfonya

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük