Csodás könnyű joghurtos kevert sütemény, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
Az édesítőket a puha vajjal vanília kivonattal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat és tovább keverjük, ezután a joghurtot is belekeverjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét. A száraz hozzávalókat kimérjük, vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a sót, és alaposan összekeverjük, végül a vajas tojásos keverékhez adjuk. Szép habosra kikeverjük pár perc alatt, ha esetleg túl sűrűnek találjuk, akkor egy pici tejet adhatunk hozzá. 24×28 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és a tetejére helyezzük az áfonya szemeket. 180 C fokos sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg eritrit
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 citrom reszelt héja és leve
-egy csipet só
-15 dkg vaj
-1,5 dl görög joghurt
-2 tojás
-1 cs sütőpor
-25 dkg áfonya