Az otthoni kakaós csiga készítése, kicsit időígényes, de nem nagy ördőngősség, és igazán megéri. Ráadásul szénhidrátcsökkentett és cukormentes, ami ugyanolyan ízélményt nyújt, mint a finomlisztes változata.
Elkészítés módja
A kelttésztához a hozzávalókból lágyabb tésztát gyúrunk. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, a hideg vajat kicsit kilapítjuk szintén téglalap alakúra és a tésztára helyezzük. Összehajtogatjuk, először hosszában egymásra hajtogatva, aztán keresztben szintén egymásra hajtjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk és mégegyszer megismételjük a hajtogatást. Betesszük a hűtőbe, majd 20 percenként megismételjük a hajtogatást még kétszer. A végén ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal és az eritrites kakaóporral, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk.
200 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Porrá őrőlt ertitrittel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-1 cs szárított élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-1 csipet só
-3-4 dl langyos tej
-8 dkg eritrit
-25 dkg hideg vaj
a töltelékhez
-5 evőkanál kakaópor
-5 evőkanál eritrit