Kakaós csiga Zelleitündi módra

Az otthoni kakaós csiga készítése, kicsit időígényes, de nem nagy ördőngősség, és igazán megéri. Ráadásul szénhidrátcsökkentett és cukormentes, ami ugyanolyan ízélményt nyújt, mint a finomlisztes változata.

Elkészítés módja

A kelttésztához a hozzávalókból lágyabb tésztát gyúrunk. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, a hideg vajat kicsit kilapítjuk szintén téglalap alakúra és a tésztára helyezzük. Összehajtogatjuk, először hosszában egymásra hajtogatva, aztán keresztben szintén egymásra hajtjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk és mégegyszer megismételjük a hajtogatást. Betesszük a hűtőbe, majd 20 percenként megismételjük a hajtogatást még kétszer. A végén ujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük egy kis olvasztott vajjal és az eritrites kakaóporral, majd feltekerjük mint a beiglit. Két centis csigákat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat úgy, hogy a tészta végét a csigák alá behajtjuk.

200 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Porrá őrőlt ertitrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-1 cs szárított élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-1 csipet só

-3-4 dl langyos tej

-8 dkg eritrit

-25 dkg hideg vaj

a töltelékhez

-5 evőkanál kakaópor 

-5 evőkanál eritrit

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.