A kakaó és a körte nagyon finom párosítás ebben a süteményben.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a ricottát is. A lisztkeveréket a kakaóporral a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Szép habosra kikeverjük a tésztát. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet, hogy fellazítsuk. Majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm-es sütőformába simítjuk. A tetejét kirakjuk körte szeletekkel és 180 C fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük tűpróbáig.
Bevásárlólista/hozzávalók
-8 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-2 dkg 1:4 édesítő
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 tojás
-2,5 dl tejföl
-12,5 dkg ricotta
-2 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor
-1 cs sütőpor
-csipet só
-2 körte