Kakaós-körtés sütemény Zelleitündi módra

   

A kakaó és a körte nagyon finom párosítás ebben a süteményben.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel habosra keverjük, aztán egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt és a ricottát is. A lisztkeveréket a kakaóporral a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Szép habosra kikeverjük a tésztát. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet, hogy fellazítsuk. Majd egy sütőpapírral bélelt 22 cm-es sütőformába simítjuk. A tetejét kirakjuk körte szeletekkel és 180 C fokos sütőben 45-50 perc alatt készre sütjük tűpróbáig.

Bevásárlólista/hozzávalók

-8 dkg vaj

-10 dkg eritrit

-2 dkg 1:4 édesítő

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2 tojás

-2,5 dl tejföl

-12,5 dkg ricotta

-2 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor

-1 cs sütőpor

-csipet só

-2 körte

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük