Kakaós sütemény szeletelt mandulával és kakaóbab törettel, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A tojásokat habosra keverjük az édesítőkkel, a vaníliakivonattal, majd hozzáöntjük az olívaolajat és a tejszínt is. A lisztkeveréket a csipet sóval a sütőporral elkeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. A tészta felét különválasztjuk és hozzákeverjük a kakaóport. Egy közepes kuglóf formát vagy savarin formát kivajazunk, kilisztezünk és elkezdjük belekanalazni először a sárga tésztát, aztán a kakaósat. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és kakaóbab törettel. 180 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük tűpróbáig.
Bevásárlólista/hozzávalók
-3 tojás
-10 dkg eritrit
-2 evőkanál 1:4 édesítő
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 dl tejszín
-1 csipet só
-0,5 dl olívaolaj
-1 teáskanál vaníliakivonat
-1 cs sütőpor
-1,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor
-szeletelt mandula
-kakaóbab töret