Kakaós kuglóf Zelleitündi módra

   

Kakaós sütemény szeletelt mandulával és kakaóbab törettel, cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A tojásokat habosra keverjük az édesítőkkel, a vaníliakivonattal, majd hozzáöntjük az olívaolajat és a tejszínt is. A lisztkeveréket a csipet sóval a sütőporral elkeverjük és a tojásos keverékhez adjuk. A tészta felét különválasztjuk és hozzákeverjük a kakaóport. Egy közepes kuglóf formát vagy savarin formát kivajazunk, kilisztezünk és elkezdjük belekanalazni először a sárga tésztát, aztán a kakaósat. A tetejét megszórjuk szeletelt mandulával és kakaóbab törettel. 180 C fokos sütőben 35-40 percig sütjük tűpróbáig. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 tojás

-10 dkg eritrit

-2 evőkanál 1:4 édesítő

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-2 dl tejszín

-1 csipet só

-0,5 dl olívaolaj

-1 teáskanál vaníliakivonat

-1 cs sütőpor

-1,5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor

-szeletelt mandula

-kakaóbab töret

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük