Finom kakaós, csokis, gyümölcsös kuglófok mini formában. A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.
Elkészítés módja
A hozzávalókat kimérjük, majd a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást az édesítőkkel, az olívaolajjal, a görög joghurttal és a vanília kivonattal elkeverjük, végül a száraz hozzávalókat is hozzáöntjük és símára keverjük. az étcsokoládét feldaraboljuk és a kakós masszához adjuk. Szilikonos muffin formába teszünk a liofilizált erdei gyümölcsökből, majd belekanalazzuk a kakaós masszát. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, akkor olvasztott étcsokoládéval, liofilizált gyümölcsökkel és pirított szeletelt mandulával díszítjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 dkg holland kakaópor
-13 dkg görög joghurt
-5 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-1 tojás
– 1 teáskanál sütőpor
-0,5 dl olívaolaj
-5 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os
-csipet só
-1 kupak vaníliakivonat
-liofilizált erdei gyümölcsök
a díszítéshez
-cukormentes étcsokoládé min. 70%-os
-liofilizált erdei gyümölcsök
-pirított szeletelt mandula