Kakaós mini kuglófok Zelleitündi módra

   

Finom kakaós, csokis, gyümölcsös kuglófok mini formában. A video róla a YouTube csatornámon itt nézhető meg.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd a száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojást az édesítőkkel, az olívaolajjal, a görög joghurttal és a vanília kivonattal elkeverjük, végül a száraz hozzávalókat is hozzáöntjük és símára keverjük. az étcsokoládét feldaraboljuk és a kakós masszához adjuk. Szilikonos muffin formába teszünk a liofilizált erdei gyümölcsökből, majd belekanalazzuk a kakaós masszát. 180 C fokos sütőben 15-20 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, akkor olvasztott étcsokoládéval, liofilizált gyümölcsökkel és pirított szeletelt mandulával díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-2 dkg holland kakaópor

-13 dkg görög joghurt

-5 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-1 tojás

– 1 teáskanál sütőpor

-0,5 dl olívaolaj

-5 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os

-csipet só

-1 kupak vaníliakivonat

-liofilizált erdei gyümölcsök

a díszítéshez

-cukormentes étcsokoládé min. 70%-os

-liofilizált erdei gyümölcsök

-pirított szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük