Karácsonyi gyümölcskenyér koszorú Zelleitündi módra

Ha nem szeretnétek a kelt tésztával bajlódni, akkor készítsétek el Karácsonyra ezt a finom gyümölcskenyeret, ami tele van csodás finomságokkal.

Elkészítés módja

A puha vajat az édesítőkkel kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat a rumot a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, majd durvára aprítjuk vagy vágjuk. A száraz anyagokat kimérjük összekeverjük vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a mézeskalács fűszer keveréket, majd a mazsolákat a kandírozott gyümölcsöket, a mandulát és az aprított étcsokoládét is összekeverjük. Végül az egészet a tojásos vajas keverékkel összekeverjük és szépen kihabosítjuk. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet. Kerek koszorú (savarin) formában kb. 18-20 cm-es, vagy kuglóf formába kanalazzuk a kész tésztát és 180 C fokon 35-40 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)

-10 dkg vaj

-2 teáskanál sütőpor

-1 teáskanál mézeskalács fűszer keverék

-10 dkg pici aranymazsola

-5 dkg óriás arany mazsola

-2 dkg kandírozott narancshéj

-2 dkg kandírozott citromhéj

-5 dkg cukormentes étcsokoládé

-1 evőkanál rum

-1 teáskanál vanília kivonat

-1 citrom reszelt héja

-3 tojás

-7 dkg eritrit

-2 dkg 1:4 édesítő

-5 dkg pirított durvára vágott mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.