Ha nem szeretnétek a kelt tésztával bajlódni, akkor készítsétek el Karácsonyra ezt a finom gyümölcskenyeret, ami tele van csodás finomságokkal.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel kihabosítjuk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat a rumot a vanília kivonatot és a reszelt citromhéjat. A mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük, majd durvára aprítjuk vagy vágjuk. A száraz anyagokat kimérjük összekeverjük vagyis a lisztkeveréket a sütőport és a mézeskalács fűszer keveréket, majd a mazsolákat a kandírozott gyümölcsöket, a mandulát és az aprított étcsokoládét is összekeverjük. Végül az egészet a tojásos vajas keverékkel összekeverjük és szépen kihabosítjuk. Ha túl sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá egy kis tejet. Kerek koszorú (savarin) formában kb. 18-20 cm-es, vagy kuglóf formába kanalazzuk a kész tésztát és 180 C fokon 35-40 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-15 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (a lisztkeverék hozzá itt vásárolható meg)
-10 dkg vaj
-2 teáskanál sütőpor
-1 teáskanál mézeskalács fűszer keverék
-10 dkg pici aranymazsola
-5 dkg óriás arany mazsola
-2 dkg kandírozott narancshéj
-2 dkg kandírozott citromhéj
-5 dkg cukormentes étcsokoládé
-1 evőkanál rum
-1 teáskanál vanília kivonat
-1 citrom reszelt héja
-3 tojás
-7 dkg eritrit
-2 dkg 1:4 édesítő
-5 dkg pirított durvára vágott mandula