Kelt tésztából készült mennyei puha kakaós csigák.
Elkészítés módja Kimérjük a hozzávalókat, (nagyon fontos, hogy minden alapanyagnak szobahőmérsékletűnek kell lennie) majd az élesztővel, a tejjel és egy kis lisztkeverékkel kovászt készítünk, természetesen a kimért mennyiségből. Ha megkelt a kovász összegyúrjuk az összes hozzávalót, annyi langyos tejjel, hogy lágyabb tésztát kapjunk. A tésztát azért kell lágyabbra hagyni, hogy még nagyobbak legyenek a kakaós csigák, egyébként bármilyen más kelt tésztánál is, mivel ha a lisztkeverékből lágyabb tésztát dagasztunk, sokkal lazább, habosabb lesz a végeredmény is. Jól dagasszuk, dolgozzuk ki a tésztát, mivel ez az egyik titka a kelt tésztáknak, különben “rágott” lesz a tésztánk. Legalább 1 órát pihentetjük letakarva, vagy kelesztőtálban. Elkészítjük a kakaós tölteléket, vagyis a hozzávalókat összekeverjük. A megkelt tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, rákenjük a kakaós tölteléket és feltekerjük mint a beiglit. 2-3 ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, a tészta szélét aláhajtjuk és kissé lelapítjuk a kakaós csigákat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és újabb 20 percet pihentetjük. 180 C fokos sütőben aranybarnára sütjük. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -1,5 dkg élesztő -1 egész tojás -1 lapos evőkanál tejföl/növényi joghurt -1 csipet himalája só -5 dkg eritrit -2,5 dkg puha vaj/kókuszolaj -kb. 1,5-2 dl langyos tej/növényi tej a kakaós töltelékhez -4 evőkanál holland kakaópor -7 dkg eritrit -1-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -annyi víz, hogy egy kenhető masszát kapjunk |