Kókuszkocka Zelleitündi módra

A kókusz és a csokoládé fantasztikus párosa egy csepp mézzel a tésztájában.

Elkészítés módja

A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a mézet, végül apránkét a tejet is. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tojásos vajas masszához adjuk. Jó alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt 30X40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 C fokos sütőben, kb. 30 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk. Közben elkészítjük a csokoládé mázat. A tejet felforraljuk, a kakaóport egy kis tejjel elkeverjük, majd az összes tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat az édesítőket, végül egy kis rumot. A kockára vágott süteményeket megmártjuk benne, majd mehet a kókuszreszelékbe. Tányérra tesszük és egy két órát várunk, míg megszilárdul, amennyiben meg tudjuk várni. 🙂 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12 dkg vaj/bio margarin
-10 dkg eritrit
-3 evőkanál méz vagy mézhelyettesítő
-2 tojás
-1,5-2 dl tej/növényi tej
-1 cs sütőpor
-csipet só 

a csokoládé mázhoz

-15 dkg vaj/bio vaj
-5 dkg eritrit
-2 evőkanál 1:4 édesítő
-4 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor
-rum
-3 dl tej/növényi tej 

kókuszreszelék a külsejére 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.