A kókusz és a csokoládé fantasztikus párosa egy csepp mézzel a tésztájában.
Elkészítés módja A puha vajat az eritritollal habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat, a mézet, végül apránkét a tejet is. A lisztkeveréket a sütőporral és a sóval elkeverjük, és a tojásos vajas masszához adjuk. Jó alaposan kikeverjük, majd egy sütőpapírral bélelt 30X40 cm-es tepsibe simítjuk. 180 C fokos sütőben, kb. 30 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt felkockázzuk. Közben elkészítjük a csokoládé mázat. A tejet felforraljuk, a kakaóport egy kis tejjel elkeverjük, majd az összes tejjel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a vajat az édesítőket, végül egy kis rumot. A kockára vágott süteményeket megmártjuk benne, majd mehet a kókuszreszelékbe. Tányérra tesszük és egy két órát várunk, míg megszilárdul, amennyiben meg tudjuk várni. 🙂 Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -12 dkg vaj/bio margarin -10 dkg eritrit -3 evőkanál méz vagy mézhelyettesítő -2 tojás -1,5-2 dl tej/növényi tej -1 cs sütőpor -csipet só a csokoládé mázhoz -15 dkg vaj/bio vaj -5 dkg eritrit -2 evőkanál 1:4 édesítő -4 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor -rum -3 dl tej/növényi tej kókuszreszelék a külsejére |