Gyors mini kuglófok, áfonyával és kókuszzal.
Elkészítés módja
A puha vajat az édesítőkkel kihabosítjuk, hozzáadjuk a tojást és azzal is tovább habosítjuk. Majd jöhet a vanília a citrom reszelt héja és leve. A lisztkeveréket a kókuszreszelékkel a sütőporral és a szódabikarbónával valamint a sóval elkeverjük és hozzáadjuk a vajas keverékhez. Végül a tejet is hozzáadagoljuk. Ha túl keméynnek éreznénk a tésztánkat, akkor tehetünk hozzá még egy kis tejet. Jól kihabosítjuk a kevert tésztánkat. Legvégül az áfonyákat is hozzáadjuk. Mini kuglóf formákba adagoljuk, 6-8 db lesz belőlük. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük tűpróbáig. Ha kihűlt kivesszük a formából és porrá őrőlt eritrittel tálaljuk. Egy nagyobb kuglóf formában is süthető, akkor a sütési idő 45-55 perc is lehet.
Bevásárlólista/hozzávalók
-10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-4 dkg kókuszreszelék
-5 dkg vaj
-1 tojás
-4 dkg eritrit
-1 dkg 1:4 édesítő
-csipet só
-1 teáskanál vaníliaőrlemény vagy kivonat
-1 teáskanál sütőpor
-1 kávéskanál szódabikarbóna
– fél citrom leve héja
-1,5 dl tej
-10 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)