Ha Szilveszter akkor korhelyleves, én egy kis csavarral készítem, mert erdei gombával teszem még pikánsabbá.
Elkészítés módja A csülköt egészben feltesszük annyi vízben főni, hogy éppen ellepje. Én kuktában szoktam, hogy gyorsabban kész legyen. Amikor megpuhul kivesszük a kuktából, kicsontozzuk és szép egyforma 1×1 cm-es kockákra vágjuk a csülökhúst. Visszatesszük a kockára vágott húst a vízbe, amiben főztük. Hozzátesszük a savanyú káposztát az egész vöröshagymát és a borsot. Az előre beáztatott gombákat is hozzátesszük. Amikor a káposzta megpuhult, világos rántást készítünk a libazsírból és a lisztből, majd hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát és a pirospaprikát. Felengedjük egy kis vízzel és a leveshez adjuk. Összeforraljuk, ha kell utánízesítjük sóval, pirospaprikával. A végén a tejfölt is hozzáadjuk, majd tálaljuk. Hozzávalók/bevásárlólista -1 kisebb egész füstölt csülök (hagyományos füstölésű) -1 kg savanyú káposzta -1 egész vöröshagyma -3 gerezd fokhagyma -só, egész bors -10 dkg szárított erdei gombakeverék -1 evőkanál libazsír -2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg) -1 teáskanál pirospaprika -1 dl tejföl |