Korhelyleves erdei gombával

Ha Szilveszter akkor korhelyleves, én egy kis csavarral készítem, mert erdei gombával teszem még pikánsabbá.

Elkészítés módja

A csülköt egészben feltesszük annyi vízben főni, hogy éppen ellepje. Én kuktában szoktam, hogy gyorsabban kész legyen. Amikor megpuhul kivesszük a kuktából, kicsontozzuk és szép egyforma 1×1 cm-es kockákra vágjuk a csülökhúst. Visszatesszük a kockára vágott húst a vízbe, amiben főztük. Hozzátesszük a savanyú káposztát az egész vöröshagymát és a borsot. Az előre beáztatott gombákat is hozzátesszük. Amikor a káposzta megpuhult, világos rántást készítünk a libazsírból és a lisztből, majd hozzáadjuk a finomra reszelt fokhagymát és a pirospaprikát. Felengedjük egy kis vízzel és a leveshez adjuk. Összeforraljuk, ha kell utánízesítjük sóval, pirospaprikával. A végén a tejfölt is hozzáadjuk, majd tálaljuk. 

Hozzávalók/bevásárlólista

-1 kisebb egész füstölt csülök (hagyományos füstölésű)
-1 kg savanyú káposzta
-1 egész vöröshagyma
-3 gerezd fokhagyma
-só, egész bors
-10 dkg szárított erdei gombakeverék
-1 evőkanál libazsír
-2 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez (itt vásárolható meg)
-1 teáskanál pirospaprika
-1 dl tejföl 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.