A lángost én kenyértésztából készítem mindig, a leguniverzálisabban felhasználható tészta. Lángos, kenyérlángos, pizza, focaccia készíthető belőle.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, a sóval összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk és minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Miután megkelt a tésztánk, 5-7 egyenlő részre osztjuk, kis gombócokat formálunk belőle és letakarjuk egy konyharuhával, nehogy kiszáradjanak. Újabb 15-20 percet pihentetjük. Egy mélyebb serpenyőben olajat forrósítunk és a megkelt gombócokat egyenként kisütjük, úgy hogy a kezünkkel jól széthúzzuk körkörösen, majd mindkét felét aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük őket és ízlés szerint tálaljuk, sóval, fokhagymával, illetve sajttal, tejföllel. Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz/kenyerekhez/süteményekhez
-4 dl langyos víz
-4 teáskanál só
-3 dkg friss élesztő  olaj vagy kókuszolaj a sütéshez
 a feltéthez-tejföl-sajt-fokhagyma

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük