Aki szereti a kávét, pláne a latte macchiatot, annak nagy kedvence lesz ez a könnyű kávés mousse tortácska cukormentesen.
Elkészítés módja
A piskótához a puha vajat az eritrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd végül a joghurtot és a kávét is hozzákeverjük. Közben a lisztet a kakaóporral a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük és a tojásos keverékhez adjuk. Nagyjából elkeverjük, nem kell teljesen homogénre, majd egy 20X30-as sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 C fokon készre sütjük. Ha kihűlt desszertgyűrűkkel kiszúrjuk. Úgy a jó ha a piskóta a desszertgyűrű egyharmadáig ér, hogy a mouuse-oknak is maradjon hely. A mousse elkészítéséhez a csokoládét felolvasztjuk, majd a tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük és a csokoládét hozzákeverjük. A tejszínből 1 dl-t felmelegítünk és hozzáadjuk a darált kávét. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A maradék tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet. A fehércsokis résszel összekeverjük, majd kettéosztjuk és az egyikhez hozzáöntjük a leszűrt tejszínes kávét. A desszertgyűrűkbe halmozzuk először a kévés részt majd a tejszínes részt, így kapjuk meg a rétegeket. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral. A maradék piskótákból és a krémből esetleg pohárkrémet készíthetünk.
Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12,5 dkg eritrit
-3 dkg holland kakaópor
-2 tk szódabikarbóna
-1 tk sütőpor
-csipet só
-2,5 dl joghurt
-5 dkg vaj
-2 tojás
-1 adag espresso
Bevásárlólista/hozzávalók a mousse-hoz
-4 tojássárga
-4 ek eritrit
-20 dkg cukormentes fehércsokoládé
-5 dl tejszín
-1 cs zselatinfix
-2 evőkanál darált kávé