Latte macchiato mousse torta

   

Aki szereti a kávét, pláne a latte macchiatot, annak nagy kedvence lesz ez a könnyű kávés mousse tortácska cukormentesen.

Elkészítés módja

A piskótához a puha vajat az eritrittel habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Majd végül a joghurtot és a kávét is hozzákeverjük. Közben a lisztet a kakaóporral a sütőporral és a szódabikarbónával elvegyítjük és a tojásos keverékhez adjuk. Nagyjából elkeverjük, nem kell teljesen homogénre, majd egy 20X30-as sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. 180 C fokon készre sütjük. Ha kihűlt desszertgyűrűkkel kiszúrjuk. Úgy a jó ha a piskóta a desszertgyűrű egyharmadáig ér, hogy a mouuse-oknak is maradjon hely. A mousse elkészítéséhez a csokoládét felolvasztjuk, majd a tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük és a csokoládét hozzákeverjük. A tejszínből 1 dl-t felmelegítünk és hozzáadjuk a darált kávét. 10 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A maradék tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a zselatin fixet. A fehércsokis résszel összekeverjük, majd kettéosztjuk és az egyikhez hozzáöntjük a leszűrt tejszínes kávét. A desszertgyűrűkbe halmozzuk először a kévés részt majd a tejszínes részt, így kapjuk meg a rétegeket. Pár órára hűtőbe tesszük, majd tálaláskor megszórjuk kakaóporral. A maradék piskótákból és a krémből esetleg pohárkrémet készíthetünk.

Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-12,5 dkg eritrit

-3 dkg holland kakaópor

-2 tk szódabikarbóna

-1 tk sütőpor

-csipet só

-2,5 dl joghurt

-5 dkg vaj

-2 tojás

-1 adag espresso

Bevásárlólista/hozzávalók a mousse-hoz

-4 tojássárga

-4 ek eritrit

-20 dkg cukormentes fehércsokoládé

-5 dl tejszín

-1 cs zselatinfix

-2 evőkanál darált kávé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük