Leveles kakaós csigák Zelleitündi módra

Ellenállhatatlan csigák készültek cukor nélkül szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A hozzávalókat kimérjük, majd az élesztőt egy kis langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy kelt tésztát gyúrunk. Alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen letakarva, kétszeresére kelesztjük. Kb. 40 perc.Ha megkelt, hét részre osztjuk, majd kinyújtjuk mindegyiket téglalap alakúra. A hideg vajat hat részre osztjuk és az első kinyújtott tésztánkra reszeljük. Jöhet a következő kinyújtott tésztánk, arra is reszelünk vajat, majd így tovább, míg el nem fogy a vajunk. A tetejét tésztával zárjuk. Az így kapott rétegezett tésztát, szép vékonyra kinyújtjuk. Megkenjük a kinyújtott tésztát egy kis vízzel, de vigyázzunk ne áztassuk el a tésztát. Rászórjuk az édesítővel elkevert kakaóport, végül szorosan feltekerjük a tésztát. 2-3 cm-es vastagságú szeleteket vágunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, kicsit ellapítjuk a csigákat. 20 percig pihentetjük és 180 C fokos sütőben 15-17 perc alatt készre sütjük. 12 db gyönyörű kakaós csiga lett belőle.  

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz 
-1 teáskanál himalája só
-2 dkg élesztő
-1,8-2 dl langyos tej
-1 egész tojás
 -10 dkg vaj
-5 dkg Tutti eredeti holland kakaópor 
-3 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő, ízlés szerint lehet több is 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.