Kinyíltak a csodálatos levendula mezők. Mennyei finom szirup készült belőle cukormentesen. Nyáron jégkockával levendula fröccsként, különleges frissítő.
Elkészítés módja A vizet felforraljuk, majd hozzátesszük az eritritet vagy a négyszer édesebbet, addig kevergetjük míg el nem olvad az édesítő. A levendula virágokat beletesszük a szirupba. A citromot karikákra vágjuk és a citromsavval együtt szintén hozzátesszük a sziruphoz. Lefedjük és minimum egy pár órát vagy maximum egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és csavaros üvegekbe töltjük. A színe csodás lila színűvé válik a citromsavtól. Hűtőben tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Ha mégis szeretnénk tartósítani, akkor egy késhegynyi Na Benzoátot tehetünk hozzá. Levendula fröccsöt készíthetünk belőle szódával és sok-sok jégkockával és citromkarikával. Bevásárlólista/hozzávalók -3 evőkanál levendula virág jó minőségű legyen, különben keserű lesz a szirupunk -1 l víz -30 dkg Tündi Free eritrit (az eritritből azért kell ilyen kevés, különben kikristályosodik, ezzel nem lesz olyan édes szirupunk) vagy 12 dkg Tündi Free Négyszer Édesebb (itt vásárolhatóak meg) -1-2 teáskanál citromsav ízlés szerint -1 citrom karikákra szelve |