Levendula szirup Zelleitündi módra

   

Kinyíltak a csodálatos levendula mezők. Mennyei finom szirup készült belőle cukormentesen. Nyáron jégkockával levendula fröccsként, különleges frissítő. 

Elkészítés módja

A vizet felforraljuk, majd hozzátesszük az eritritet, addig kevergetjük míg el nem olvad az édesítő. A levendula virágokat beletesszük a szirupba. A citromot karikákra vágjuk és a citromsavval együtt szintén hozzátesszük a sziruphoz. Lefedjük és minimum egy pár órát vagy maximum egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük és csavaros üvegekbe töltjük. A színe csodás lila színűvé válik a citromsavtól. Hűtőben tároljuk, mivel tartósítószert nem tartalmaz. Ha mégis szeretnénk tartósítani, akkor egy késhegynyi Na Benzoátot tehetünk hozzá. Levendula fröccsöt készíthetünk belőle szódával és sok-sok jégkockával, esetleg citromkarikával. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-3 evőkanál levendula virág jó minőségű legyen, különben keserű lesz a szirupunk
-1 l víz
-30 dkg eritrit (az eritritből azért kell ilyen kevés, különben kikristályosodik, ezzel nem lesz olyan édes szirupunk) vagy 12 dkg 1:4 édesítő
-1-2 teáskanál citromsav ízlés szrint
-1 citrom karikákra szelve

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük