Levendulás citromtorta Zelleitündi módra

Klasszikus főzőtt krémmel készült citrom torta egy kis levendulával megbolondítva.

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat szétválaszjuk, a fehérjét habosra verjük, és hozzáadjuk az eritritet. Szép fényes kemény habbá kell vernünk. Majd jöhetnek hozzá egyenként a tojások sárgái. Végül óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe (akkora tepsibe, amekkora a sütőnk, hogy szép vékony piskótát kapjunk) simítjuk a tésztát és 10-12 perc alatt 180 C fokos sütőben készre sütjük.

A krémhez a tojássárgákat az édesítőkkel, a lisztkeverékkel és egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük. Néhány percig főzzük, hogy jó sűrű legyen, ekkor belekeverjük a citromok levét és héját is, valamint a levendula virágokat. Kihűtjük, a tetjét folpackkal szorosan letakarjuk, hogy ne bőrösödjön meg. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. A piskótából 4 db 18 cm-es kört szúrúnk ki, majd megkenjük a krémmel, minden torta karikát, végül a torta külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Levendulavirággal, habcsókokkal és ehető virágokkal díszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-5 tojás

-5 evőkanál eritrit 

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a citrom krémhez

-5 dl tej/növényi tej

-2 tojás sárgája

-4 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-1,5 citrom leve és héja

-1 teáskanál szárított levendulavirág

-10 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-20 dkg puha vaj/bio margarin

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.