Lipcsei szelet Zelleitündi módra

Igazi klasszikus sütemény, ami számomra ellenállhatatlan. Ezért elkészítettem a reform változatát. 🙂

Elkészítés módja

A kakaós tésztával kezdjük. A hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, fél órát pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk belőle, gáztepsi hátulján.

A sárga piskótához 5 tojásból piskótát készítünk, aminek a mérete akkora legyen, mint a két kakaós tésztáé. Közben a krémet is elkészítjük. A tejből és a lisztkeverékből sűrű besamelt főzünk, ha kihűlt akkor habosra keverjük a vajjal és az édesítőkkel, ízesítjük rummal és vaníliaőrleménnyel. Végül összeállítjuk a süteményt.

Alulra egy kakaós lap kerül, aztán rákenjük a krém felét, aztán jöhet a piskóta, ismét a krém, végül a másik kakaós tészta. Egy éjszakát kell pihentetni, hogy megpuhuljon. A tálaláskor esetleg megszórhatjuk porrá őrőlt eritrittel.

Hozzávalók/bevásárlólista

a kakaós tésztához

-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-15 dkg eritrit 

-2 egész tojás

-1 sütőpor

-2 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor 

-csipet himalája só 

-1 evőkanál olívaolaj

-annyi tej/növényi tej hogy jól nyújtható tésztaát kapjunk

a piskótához

-5 tojás

-5 evőkanál eritrit 

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

a krémhez

-5 dl tej/növényi tej

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

– 25 dk vaj/bio margarin

-10 dkg eritrit porrá őrőlve 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-1-2 evőkanál rum

-vaníliaőrlemény

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.