Igazi klasszikus sütemény, ami számomra ellenállhatatlan. Ezért elkészítettem a reform változatát. 🙂
Elkészítés módja
A kakaós tésztával kezdjük. A hozzávalókból jól nyújtható tésztát gyúrúnk, fél órát pihentetjük, majd két vékony lapot sütünk belőle, gáztepsi hátulján.
A sárga piskótához 5 tojásból piskótát készítünk, aminek a mérete akkora legyen, mint a két kakaós tésztáé. Közben a krémet is elkészítjük. A tejből és a lisztkeverékből sűrű besamelt főzünk, ha kihűlt akkor habosra keverjük a vajjal és az édesítőkkel, ízesítjük rummal és vaníliaőrleménnyel. Végül összeállítjuk a süteményt.
Alulra egy kakaós lap kerül, aztán rákenjük a krém felét, aztán jöhet a piskóta, ismét a krém, végül a másik kakaós tészta. Egy éjszakát kell pihentetni, hogy megpuhuljon. A tálaláskor esetleg megszórhatjuk porrá őrőlt eritrittel.
Hozzávalók/bevásárlólista
a kakaós tésztához
-30 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg eritrit
-2 egész tojás
-1 sütőpor
-2 evőkanál Tutti eredeti holland kakaópor
-csipet himalája só
-1 evőkanál olívaolaj
-annyi tej/növényi tej hogy jól nyújtható tésztaát kapjunk
a piskótához
-5 tojás
-5 evőkanál eritrit
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
a krémhez
-5 dl tej/növényi tej
-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
– 25 dk vaj/bio margarin
-10 dkg eritrit porrá őrőlve
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1-2 evőkanál rum
-vaníliaőrlemény