Máglyarakás Zelleitündi módra

   

Gyermekkorom kedvence, ami elkészült cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A kiflihez a hozzávalókat összegyúrjuk, hogy egy lágyabb tésztát kapjunk. 1 óráig kelesztjük, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Kerek formára kinyújtjuk, aztán feltekerjük és meghajlítjuk kifli formára. 15-20 percet kelesztjük, majd 190 C fokos sütőben kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.

Ha kihűlt felkarikázzuk és a sütőben egy pár percere betesszük, hogy megszikkadjon. Amennyiben kész Harmónia kalácsból készítjük, akkor a kifli sütési idejét megspórolhatjuk. A tejet felmelegítjük, édesítjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat a vajat és a sót is. A tojásos tejes keveréket a kiflikre illetve a felkockázott  kalácsra öntjük és egy 25×25 cm-es szögletes formába nyomkodjuk és meglocsoljuk a rummal. Az alma réteghez az almákat megpucoljuk és vékonyra felszeleteljük. Összekeverjük az eritritollal a fahéjjal és megpároljuk. Rátesszük a kifli rétegre és megkenjük a baracklekvárral. 180 C fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Közben a tojások fehérjét keményre felverjük, a végén hozzáadjuk az eritritolt és fényesre keverjük.

A felfújt tetejére simítjuk, kicsit csúcsos formákat képezve, majd visszatesszük 10 percre a sütőbe. Ha megsült picit hagyjuk hűlni majd szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 db Harmónia szénhidrátcsökkentett, cukormentes kalács Zellei Tündi lisztkeverékből

vagy 4 db saját készítésű szénhidrátcsökkentett kifli

a kiflihez

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-fél csomag szárított élesztő

-1 tojás

-2,5 dkg olvasztott vaj

-2,5-3 dl langyos tej

-1 teáskanál fruktóz

-1 teáskanál só

a felfújthoz

-4 tojássárgája

-6 dl tej

-2 evőkanál vaj

-csipet só

-1 evőkanál rum

-vaníliaőrlemény

-4 evőkanál eritritol, ízlés szerint lehet több is

-4 db alma

-őrőlt fahéj

-2 evőkanál eritritol

a felfújt tetejére házi készítésű cukormentes baracklekvár ha nincs, akkor készen kapható diétás baracklekvár

a tojásfehérje habhoz:

-4 tojásfehérje

-12 dkg eritritol

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük