Mákos búrkifli Zelleitündi módra

Imádom a mákot és nagyon hiányzik a mákos búrkifli. Így elkészítettem magamnak cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A kelt tésztához a hozzávalókból lágyabb tésztát gyúrunk. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, a hideg vajat kicsit kilapítjuk szintén téglalap alakúra és a tésztára helyezzük. Összehajtogatjuk, először hosszában egymásra hajtogatva, aztán keresztben szintén egymásra hajtjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk és mégegyszer megismételjük a hajtogatást. Betesszük a hűtőbe, majd 20 percenként megismételjük a hajtogatást még kétszer. Közben elkészítjük a máktöteléket, a hozzávalókat elkeverjük és már kész is. A végén a tésztát téglalap alakúra, fél centiméter vastagra kinyújtjuk és hosszában kettévágjuk. A máktökteléket mindkét tésztacsík közepére halmozzuk és szorosan feltekerjük. Az így kapott henger alakú tésztát 8-10 cm hosszú csíkokra vágjuk, ha akarjuk meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Eritritporral tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz

-1 cs szárított élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-1 csipet só

-3-4 dl langyos tej

-8 dkg eritritol

-25 dkg hideg vaj

a mákos töltelékhez

-30 dkg mák

-25-30 dkg eritritol

-1-1,5 dl tej

-1 citrom reszelt héja

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.