Imádom a mákot és nagyon hiányzik a mákos búrkifli. Így elkészítettem magamnak cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A kelt tésztához a hozzávalókból lágyabb tésztát gyúrunk. Majd téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát, a hideg vajat kicsit kilapítjuk szintén téglalap alakúra és a tésztára helyezzük. Összehajtogatjuk, először hosszában egymásra hajtogatva, aztán keresztben szintén egymásra hajtjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk és mégegyszer megismételjük a hajtogatást. Betesszük a hűtőbe, majd 20 percenként megismételjük a hajtogatást még kétszer. Közben elkészítjük a máktöteléket, a hozzávalókat elkeverjük és már kész is. A végén a tésztát téglalap alakúra, fél centiméter vastagra kinyújtjuk és hosszában kettévágjuk. A máktökteléket mindkét tésztacsík közepére halmozzuk és szorosan feltekerjük. Az így kapott henger alakú tésztát 8-10 cm hosszú csíkokra vágjuk, ha akarjuk meghajlítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 200 C fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Eritritporral tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-1 cs szárított élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-1 csipet só
-3-4 dl langyos tej
-8 dkg eritritol
-25 dkg hideg vaj
a mákos töltelékhez
-30 dkg mák
-25-30 dkg eritritol
-1-1,5 dl tej
-1 citrom reszelt héja