Mákos-meggyes kuglóf Zelleitündi módra

Meggyes-mákos kuglóf egyszerű kevert tésztával.

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az eritrittel és az 1:4 édesítővel felhabosítjuk, majd lassú sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat folyamatos keverés közben. Ezután jöhet a tejföl, a citrom leve, reszelt héja és a vaníliaőrlemény. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, amit elkevertünk a darált mákkal a sütőporral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Jól elkeverjük, ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá mégy egy kis tejfölt. A legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a magozott meggy szemeket.

Kivajazott, lisztezett kuglóf formába kanalazzuk és 180 C fokos sütőben 40-45 perc alatt tűpróbáig sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez/kelt tésztákhoz 

-5 dkg darált mák

-1 dl olívaolaj

-2 tojás

-15 dkg eritrit

-1 evőkanál 1:4 édesítő

-2,5 dl tejföl

-1 cs sütőpor

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-1/2 citrom reszelt héja és leve

-csipet só

– 25 dkg magozott meggy

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.