Meggyes-mákos kuglóf egyszerű kevert tésztával.
Elkészítés módja
Az egész tojásokat az eritrittel és az 1:4 édesítővel felhabosítjuk, majd lassú sugárban hozzácsorgatjuk az olívaolajat folyamatos keverés közben. Ezután jöhet a tejföl, a citrom leve, reszelt héja és a vaníliaőrlemény. Hozzáadjuk a lisztkeveréket, amit elkevertünk a darált mákkal a sütőporral és a csipet sóval. Hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Jól elkeverjük, ha kicsit sűrűnek találjuk, akkor tehetünk hozzá mégy egy kis tejfölt. A legvégén óvatosan hozzáforgatjuk a magozott meggy szemeket.
Kivajazott, lisztezett kuglóf formába kanalazzuk és 180 C fokos sütőben 40-45 perc alatt tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez/kelt tésztákhoz
-5 dkg darált mák
-1 dl olívaolaj
-2 tojás
-15 dkg eritrit
-1 evőkanál 1:4 édesítő
-2,5 dl tejföl
-1 cs sütőpor
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-1/2 citrom reszelt héja és leve
-csipet só
– 25 dkg magozott meggy