Mákos-morzsás szilvatorta Zelleitündi módra

A  szilva és a mák csodás párosítása egy tortában, ráadásul cukor hozzáadása nélkül készült szénhidrátcsökkentetten.

Elkészítés módja

A puha vajat az eritrittell habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Amikor már szép habos, akkor hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket, ezzel is jól kikeverjük. Vajazott, lisztezett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, majd a tetejét szépen kirakjuk a félbevágott kimagozott szilva szeletekkel és meghintjük egy kis őrőlt fahéjjal. A mákos morzsához a hozzávalókat a kezünkkel összeforgatjuk és a tetejére morzsoljuk. Végül a szeletelt mandulával meghintjük.

160 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig tűpróbáig sütjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához:

-20 dkg vaj

-10 dkg eritrit

-4 db tojás

-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-1 teáskanál sütőpor

-50 dkg szilva kimagozva félbe vágva esetleg meggy (fagyasztott is lehet)

-őrőlt fahéj

a mákos morzsához

-5 dkg vaj

-5dkg eritrit

-5 dkg darált mák

-5dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-fél citrom reszelt héja

-a tetejére szeletelt mandula

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.