A szilva és a mák csodás párosítása egy tortában, ráadásul cukor hozzáadása nélkül készült szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja
A puha vajat az eritrittell habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Amikor már szép habos, akkor hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztkeveréket, ezzel is jól kikeverjük. Vajazott, lisztezett 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, majd a tetejét szépen kirakjuk a félbevágott kimagozott szilva szeletekkel és meghintjük egy kis őrőlt fahéjjal. A mákos morzsához a hozzávalókat a kezünkkel összeforgatjuk és a tetejére morzsoljuk. Végül a szeletelt mandulával meghintjük.
160 C fokra előmelegített sütőben 50-60 percig tűpróbáig sütjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához:
-20 dkg vaj
-10 dkg eritrit
-4 db tojás
-18 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-1 teáskanál sütőpor
-50 dkg szilva kimagozva félbe vágva esetleg meggy (fagyasztott is lehet)
-őrőlt fahéj
a mákos morzsához
-5 dkg vaj
-5dkg eritrit
-5 dkg darált mák
-5dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-fél citrom reszelt héja
-a tetejére szeletelt mandula