Málnás csokitorta Zelleitündi módra

   

Mennyei csokitorta málnával megbolondítva.

Elkészítés módja

Egy piskóta lapot kell sütni, amit ki fogunk szúrni 3 db 18 cm-es kör alakra, egy tortagyűrűvel vagy kerek tortaforma mentén egy éles késsel körbevágjuk a piskótalapot. A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, annyira hogy megálljon a habverőn, majd óvatosan hozzáadjuk a lisztkeveréket is. Ilyenkor már csak spatulával keverjük. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk és 180 C fokos sütőben kb. 10-12 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha megsült hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a kakaóport a lisztkeverékkel és egy kis hideg tejjel elkeverjük csomómentesre. A többi tejet feltesszük forrni, amit apránként hozzáadunk a hideg tejjel elkevert masszához. Csomómentesre keverjük, majd visszatesszük a tűzre és alacsony hőfokon folyamatos kevergetés közben besűrítjük, ekkor belekeverjük az eritritet és az 1:4 édesítőt is. Pár percig főzzük, hogy jó sűrű legyen. A krém alapnak jó sűrűnek kell lennie, hogy a végleges krémünk ne follyos szét miután összeállítottuk a tortát. Amikor kihűlt hozzáadjuk a puha vajat és habosra keverjük a krémet. Fontos hogy a krém alap teljesen kihűljön mikor a vajat hozzáadjuk, különben a vaj elolvadna benne. A piskótát 3 db 18 cm-es átmérőjű kerek torta formára kivágjuk. Majd összeállítjuk a tortát. Megkenjük a krémmel, az első tortalapot és kirakjuk sűrűn málnával, majd arra is kerül egy kis csokikrém, és jöhet a következő réteg piskóta, és így tovább. Végül a torta külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. A tetejét kirakjuk tetszőlegesen málnával és olvasztott csokoládéval megcsíkozzuk, kidíszítjük. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd szeleteljük és tálalhatjuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-5 tojás

-5 evőkanál eritrit

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

a csokoládé krémhez

-3 dl tej/növényi tej

-3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-3 evőkanál Tutti holland kakaópor

-10 dkg eritrit

-1 teáskanál 1:4 édesítő

-15 dkg puha vaj/bio margarin

-40 dkg málna

a díszítéshez

-10 dkg málna

-2,5 dkg cukormentes min. 70%-os étcsokoládé a díszítéshez

-citromfű a közepére

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük