Málnás fehér csokoládés mascarpone torta Zelleitündi módra

   

Születésnapomra készítettem ezt a tortát magamnak, fehér csokoládéval, málnával és mascarponéval két könnyű piskótaréteg között.

Elkészítés módja

A piskótához a tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztkeveréket és óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. 22 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába öntjük a tésztát és 170 C fokon 20-25 perc alatt tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk. Közben elkészítjük az expressz málna lekvárt. A málnát felfőzzük és hozzáadjuk az eritritet, majd pár perc alatt besűrűsödik és kész. A krémhez a fehér csokoládét felolvasztjuk, ha kicsit kihűt a mascarponéhoz adjuk, eritrittel édesítjük, vaníliaőrleménnyel ízesítjük. A lapzselatint hideg vízbe tesszük, majd kicsavarjuk és 1-2 evőkanál forró vízben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a fehércsokis mascarponés krémhez. Végül a tejszínt habbá verjük és azt is a  fehér csokis krémhez forgatjuk. A kapcsos tortaformába visszatesszük a piskóta aló részét,  és megkenjük a kihűl cukormentes expressz málnalekvárral, majd rásimítjuk a mascarponés krém felét, rászórjuk a málnát, és rátesszük a piskóta másik felét. Végül a maradék krémet is rásimítjuk a felső piskóta rétegre. Hűtőbe tesszük min. 3 órára, míg megdermed. A kapcsos tortaformát körbevágjuk és a tortát tálra helyezzük, végül liofilizált erdei gyümölcsökkel díszítjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-5 tojás

-5 evőkanál eritrit 

-5 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-késhegynyi szódabikarbóna

a cukormentes expressz málnalekvárhoz

-20 dkg málna

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvioa négyszeres édesítő 

a krémhez

-25 dkg mascarpone

-10 dkg cukormentes fehér csokoládé

-2,5 dl tejszín

-2 db lapzselatin

-5 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-30 dkg málna

a díszítéshez

-liofilizált erdei gyümölcsök

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük