Málnás-habos piskótatekercs Zelleitündi módra

Imádom ezt a piskótatekercset mert pikk-pakk készen van, nagyon mútatós és rendkívűl finom. Ugyanezekkel az arányokkal a Zellei Tündi gluténmnetes lisztkeverékkel is elkészíthetjük.

Elkészítés módja

A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a lisztkeveréket óvatosan beleforgatjuk. 170 C fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.

A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a málnát és feltekerjük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskóta tekercshez

-6 egész tojás

-6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-6 evőkanál eritrit 

a krémhez

-2,5 dl tejszín/növényi tejszín

-1 teáskanál vaníliaőrlemény

-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 habfixáló

-kb. 20-30 dkg málna (mélyhűtött is lehet)

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.