Imádom ezt a piskótatekercset mert pikk-pakk készen van, nagyon mútatós és rendkívűl finom. Ugyanezekkel az arányokkal a Zellei Tündi gluténmnetes lisztkeverékkel is elkészíthetjük.
Elkészítés módja
A piskótához az egész tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a lisztkeveréket óvatosan beleforgatjuk. 170 C fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kivettük a piskótát konyharuhára borítjuk, egy pár percet várunk és a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla és még a langyos piskótát a konyharuhával együtt feltekerjük, míg ki nem hűl.
A krémhez a tejszínt az édesítővel a vaníliaőrleménnyel és a habfixálóval habosra keverjük. A piskótát kitekerjük a konyharuhából és rákenjük a tejszínhabot, rászórjuk a málnát és feltekerjük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskóta tekercshez
-6 egész tojás
-6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-6 evőkanál eritrit
a krémhez
-2,5 dl tejszín/növényi tejszín
-1 teáskanál vaníliaőrlemény
-2 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 habfixáló
-kb. 20-30 dkg málna (mélyhűtött is lehet)