Elkészítés módja A ricottát a tojásokkal és a nyírfacukorral keverjük habosra, tegyük bele a vanília kikapart belsejét, a sót a citrom reszelt héját és végül a tejet. A mandulalisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük a tojásos masszához. Forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, majd olvasszunk fel benne egy kis darabka vajat, majd a palacsinta tésztából tegyünk egy merőkanálnyit, úgy hogy vastagabb palacsintát kapjunk. Pár percig sütjük, majd megfordítjuk és kész. Melegen, friss gyümölcsökkel és porcukorral tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók – 2 tojás – 4 evőkanál nyírfacukor – 12 dkg mandulaliszt – 15 dkg ricotta – 1 teáskanál sütőpor – 1 csipet só – 1 rúd vanília – 1 citrom reszelt héja – 1 dl tej – vaj a sütéshez – a tálaláshoz friss gyümölcsök – fruktózból porcukor |