Mandulalisztes palacsinta ricottával Zelleitündi módra

 Elkészítés módja

A ricottát a tojásokkal és a nyírfacukorral keverjük habosra, tegyük bele a vanília kikapart belsejét, a sót a citrom reszelt héját és végül a tejet. 
A mandulalisztet és a sütőport keverjük össze, majd tegyük a tojásos masszához. 
Forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, majd olvasszunk fel benne egy kis darabka vajat, majd a palacsinta tésztából tegyünk egy merőkanálnyit, úgy hogy vastagabb palacsintát kapjunk. 
Pár percig sütjük, majd megfordítjuk és kész. 
Melegen, friss gyümölcsökkel és porcukorral tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók
– 2 tojás
– 4 evőkanál nyírfacukor
– 12 dkg mandulaliszt
– 15 dkg ricotta
– 1 teáskanál sütőpor
– 1 csipet só
– 1 rúd vanília
– 1 citrom reszelt héja
– 1 dl tej
– vaj a sütéshez
– a tálaláshoz friss gyümölcsök
– fruktózból porcukor

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.