Mandulás csokitorta Zelleitündi módra

A vajat olívaolajjal helyettesítem ebben a finom mandulás csokitortában, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Elkészítés módja

A kakaóport a forró vízzel simára keverjük, majd félretesszük. A tojásokat az eritrit felével felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliaőrleményt. A lisztkeveréket a csipet sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A blansírozott mandulát enyhén megpirítjuk, majd a narancshéjjal és az eritrit másik felével aprító gépben felaprítjuk. A tojásos keverékhez adjuk az aprított mandulát, a kakaóporos keveréket, végül a lisztkeveréket. 24 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd 170 C fokon 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.

Bevásárlólista/hozzávalók

-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-3 dkg holland kakaópor

-3 tojás

-2,5 dkg pirított blansírozott mandula

-fél narancs héja

-1,25 dl forró víz

-1,5 dl olívaolaj

-1 mokkáskanál vaníliaőrlemény

-fél teáskanál szódabikarbóna

-12 dkg eritrit

-stevia por késhegynyi, ha kicsit édesebben szeretjük

-csipet só

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.