A vajat olívaolajjal helyettesítem ebben a finom mandulás csokitortában, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
Elkészítés módja
A kakaóport a forró vízzel simára keverjük, majd félretesszük. A tojásokat az eritrit felével felhabosítjuk, majd hozzáadjuk az olívaolajat és a vaníliaőrleményt. A lisztkeveréket a csipet sóval és a szódabikarbónával elkeverjük. A blansírozott mandulát enyhén megpirítjuk, majd a narancshéjjal és az eritrit másik felével aprító gépben felaprítjuk. A tojásos keverékhez adjuk az aprított mandulát, a kakaóporos keveréket, végül a lisztkeveréket. 24 cm-es sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába simítjuk, majd 170 C fokon 40-45 percig tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt megszórjuk porrá őrőlt eritrittel.
Bevásárlólista/hozzávalók
-12 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-3 dkg holland kakaópor
-3 tojás
-2,5 dkg pirított blansírozott mandula
-fél narancs héja
-1,25 dl forró víz
-1,5 dl olívaolaj
-1 mokkáskanál vaníliaőrlemény
-fél teáskanál szódabikarbóna
-12 dkg eritrit
-stevia por késhegynyi, ha kicsit édesebben szeretjük
-csipet só