Mascarpone csokoládéval és málnával ropogós kekszréteggel. Mélyhűtve csodás parfé lesz belőle.
Elkészítés módja
A keksz hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd 15 percre folpackban pihentetjük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 1 cm-es vastagságúra és kiszúrjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt összeaprítjuk a 2 dkg pirított mandulával és a vajjal. 15X22 cm-es kapcsos forma aljába nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe. A csokoládé krokanthoz felaprítjuk a pirított mandulát és az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk, majd rásimítjuk a kekszréteg tetejére és visszatesszük a hűtőbe. A krémet is elkészítjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk, ha kicsit kihűt a mascarponéhoz adjuk, eritrittel édesítjük, vaníliaőrleménnyel ízesítjük. A lapzselatint hideg vízbe tesszük, majd kicsavarjuk és 2 evőkanál forró vízben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a csokis mascarponés krémhez. Végül a tejszínt habbá verjük és azt is a csokis krémhez forgatjuk. A kekszréteg és a csoki krokant tetejére szórjuk a málnát és rásimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük min. 3 órára, míg megdermed. Málnával és pirított mandulával díszítjük és kockára szeleteljük. Ha mélyhűtőbe tesszük mennyei parfé készül belőle.
Bevásárlólista/hozzávalók
a kekszhez
-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-10 dkg vaj
-3 dkg 1:4 édesítő
-3 evőkanál kakaópor
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-csipet só
-ha szükséges egy kis tej, hogy összeálljon
-2 dkg pirított mandula
-3 dkg vaj
a csokoládé krokanthoz
-7 dkg pirított mandula
-7 dkg cukormentes min. 70%-os étcsokoládé
a krémhez
-25 dkg mascarpone
-10 dkg cukormentes min. 70 %-os étcsokoládé
-2,5 dl tejszín
-2 db lapzselatin
-7 dkg eritrit
-késhegynyi vaníliaőrlemény
-30 dkg málna
a díszítéshez
-pirított mandula
-málna szemek