Mascarponés-csokoládés málna kockák Zelleitündi módra

   

Mascarpone csokoládéval és málnával ropogós kekszréteggel. Mélyhűtve csodás parfé lesz belőle.

Elkészítés módja

A keksz hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd 15 percre folpackban pihentetjük a hűtőben. Majd kinyújtjuk 1 cm-es vastagságúra és kiszúrjuk őket. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 C fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt összeaprítjuk a 2 dkg pirított mandulával és a vajjal. 15X22 cm-es kapcsos forma aljába nyomkodjuk, és betesszük a hűtőbe. A csokoládé krokanthoz felaprítjuk a pirított mandulát és az olvasztott étcsokoládéba forgatjuk, majd rásimítjuk a kekszréteg tetejére és visszatesszük a hűtőbe. A krémet is elkészítjük. Az étcsokoládét felolvasztjuk, ha kicsit kihűt a mascarponéhoz adjuk, eritrittel édesítjük, vaníliaőrleménnyel ízesítjük. A lapzselatint hideg vízbe tesszük, majd kicsavarjuk és 2 evőkanál forró vízben felolvasztjuk, és hozzáadjuk a csokis mascarponés krémhez. Végül a tejszínt habbá verjük és azt is a csokis krémhez forgatjuk. A kekszréteg és a csoki krokant tetejére szórjuk a málnát és rásimítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük min. 3 órára, míg megdermed. Málnával és pirított mandulával díszítjük és kockára szeleteljük. Ha mélyhűtőbe tesszük mennyei parfé készül belőle.

Bevásárlólista/hozzávalók

a kekszhez

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-10 dkg vaj

-3 dkg 1:4 édesítő

-3 evőkanál kakaópor

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-csipet só

-ha szükséges egy kis tej, hogy összeálljon

-2 dkg pirított mandula

-3 dkg vaj

a csokoládé krokanthoz

-7 dkg pirított mandula

-7 dkg cukormentes min. 70%-os étcsokoládé

a krémhez

-25 dkg mascarpone

-10 dkg cukormentes min. 70 %-os étcsokoládé

-2,5 dl tejszín

-2 db lapzselatin

-7 dkg eritrit

-késhegynyi vaníliaőrlemény

-30 dkg málna

a díszítéshez

-pirított mandula

-málna szemek

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük