Eper macarponéval piskótába tekerve, egyszerűen mennyei.
Elkészítés módja Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittell, majd a lisztkeveréket óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 10 perc alatt 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kisült, akkor konyharuhára borítjuk és úgy feltekerjük. Pár percig hagyjuk pihenni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla.A mascarponét kikeverjük a porrá őrőlt eritrittel és a vaníliaőrleménnyel. A piskótára kenjük a krém kétharmadát, majd a tetejére szórjuk a negyedelt epreket és feltekerjük. A maradék krémet a feltekert piskóta külsejére kenjük és kidíszítjük egy pár darab eperrel és őrőlt pisztáciával. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához -6 egész tojás -6 evőkanál eritrit -6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez a krémhez -25 dkg mascarpone -8 dkg porrá őrőlt eritrit -1 késhegynyi vaníliaőrlemény -30 dkg eper -őrőlt pisztácia |