Mascarponés eper tekercs Zelleitündi módra

   

Eper macarponéval piskótába tekerve, egyszerűen mennyei.

 Elkészítés módja

Az egész tojásokat nagyon habosra keverjük az eritrittell, majd a lisztkeveréket óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és kb. 10 perc alatt 180 C fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Ha kisült, akkor konyharuhára borítjuk és úgy feltekerjük. Pár percig hagyjuk pihenni, majd a sütőpapírt lehúzzuk róla.A mascarponét kikeverjük a porrá őrőlt eritrittel és a vaníliaőrleménnyel. A piskótára kenjük a krém kétharmadát, majd a tetejére szórjuk a negyedelt epreket és feltekerjük. A maradék krémet a feltekert piskóta külsejére kenjük és kidíszítjük egy pár darab eperrel és őrőlt pisztáciával. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 egész tojás
-6 evőkanál eritrit
-6 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez a krémhez
-25 dkg mascarpone
-8 dkg porrá őrőlt eritrit
-1 késhegynyi vaníliaőrlemény
-30 dkg eper
-őrőlt pisztácia

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük