Mascarponés kávétorta Zelleitündi módra

   

Drága Nagyikám készített mennyei kávétortát. Az Ő receptje alapján sütöttem, de vaj helyett mascarponét használtam, hogy krémesebb legyen. 

Elkészítés módja

Először a piskótát sütjük meg. A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjét habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és azzal is habosra keverjük. Aztán jöhet a lisztkeverék és a darált dió, amivel nagyon óvatosan összeforgatjuk, nehogy összeessen. Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába öntjük a masszát és 180 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A krémhez megdaráljuk nagyon finomra a kávét és átszitáljuk. A mascarponét kikeverjük a nyírfacukorral az espresso kávéval és az átszitált darált kávéval. A tejszínt habosra keverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd apránként a mascarponés krémehez adagoljuk. Összeállítjuk a tortát. A piskótát három részre vágjuk, megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Ízlés szerint díszítjük, durvára vágott dióval, kakaóporral, olvasztott csokoládéval és egész kávészemekkel.

 Bevásárlólista/hozzávalók

a piskótához

-6 tojás
-4 evőkanál Zellei tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-2 púpos evőkanál darált dió
-6 evőkanál nyírfacukor a krémhez
-50 dkg mascarpone
-3 dl habtejszín
-5 dkg frissen őrőlt kávé
-2 csésze espresso kávé
-10 dkg nyírfacukor
-1 cs zselatin fix 

a díszítéshez

-durvára vágott dió
-kakaópor
-kávészemek
-olvasztott csokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük