Drága Nagyikám készített mennyei kávétortát. Az Ő receptje alapján sütöttem, de vaj helyett mascarponét használtam, hogy krémesebb legyen.
Elkészítés módja Először a piskótát sütjük meg. A piskóta elkészítéséhez a tojásfehérjét habosra keverjük a nyírfacukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat és azzal is habosra keverjük. Aztán jöhet a lisztkeverék és a darált dió, amivel nagyon óvatosan összeforgatjuk, nehogy összeessen. Sütőpapírral bélelt, 22 cm-es tortaformába öntjük a masszát és 180 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A krémhez megdaráljuk nagyon finomra a kávét és átszitáljuk. A mascarponét kikeverjük a nyírfacukorral az espresso kávéval és az átszitált darált kávéval. A tejszínt habosra keverjük, hozzáadjuk a zselatin fixet, majd apránként a mascarponés krémehez adagoljuk. Összeállítjuk a tortát. A piskótát három részre vágjuk, megkenjük a krémmel, majd a külsejét is bevonjuk a maradék krémmel. Ízlés szerint díszítjük, durvára vágott dióval, kakaóporral, olvasztott csokoládéval és egész kávészemekkel. Bevásárlólista/hozzávalók a piskótához -6 tojás -4 evőkanál Zellei tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -2 púpos evőkanál darált dió -6 evőkanál nyírfacukor a krémhez -50 dkg mascarpone -3 dl habtejszín -5 dkg frissen őrőlt kávé -2 csésze espresso kávé -10 dkg nyírfacukor -1 cs zselatin fix a díszítéshez -durvára vágott dió -kakaópor -kávészemek -olvasztott csokoládé |