Mascarponés spenótkrémleves Zelleitündi módra

 Elkészítés módja

A vajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, majd hozzátesszük a bébi spenótot. 
Megfonnyasztjuk a spenótot, aztán felöntjük a húslevessel. 
Sózzuk, borsozzuk és puhára főzzük. 
Közben a kenyér belsejét kis kockákra vágjuk és az olívaolajon 1 gerezd fokhagymát kicsit megpirítunk. 
A fokhagymát kivesszük az olívaoljból, aztán a kenyérkockákat megpirítjuk rajta. 
A kenyérkockákat a levesbe tesszük és összeturmixoljuk, majd a mascarponét is hozzáadjuk. 
Ha kell, utánízesítjük. 
Parmezánforgáccsal és fokhagymás pirítóssal tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók
– 50 dkg bébi spenót
– 2 evőkanál vaj
– 10 dkg mascarpone
– 1 húsleveskocka
– só, bors
– 3+1 gerezd fokhagyma
– 3 szelet szénhidrátcsökkentett kenyér
– olívaolaj
– parmezán
– a tálaláshoz fokhagymás pirítós szénhidrátcsökkentett kenyérből

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.