Ez egy egyszerű rétes, csak gyúrni, nyújtani kell, töltelékkel megszórni, feltekerni és megsütni. Nagyon finom, gyorsan kész.
Elkészítés módja A tésztához a hozzávalókat annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető lágyabb tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és addig pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és símára keverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd folyamatos lisztezés közben vékony tésztává nyújtjuk. Aláteszünk egy konyharuhát, amit picit meglisztezünk, és még igazgatunk a tésztán, ha kell nyújthatunk még rajta. A tejfölt az olívaolajjal elkeverjük és a tésztára kenjünk a felét vékonyan. Eloszlatjuk a túrókrémet rajta egyenletesen, úgy hogy mindenhová jusson. A két végét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tejföl és a tojássárga keverékével. A másik tésztát ugyanígy elkészítjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Két rúd lesz belőle. Bevásárlólista/hozzávalók a tésztához -20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -1 egész tojás -2 evőkanál olívaolaj -1 evőkanál citromlé -2 csipet himalája só -langyos víz -1 dl tejöl -1 dl olívaolaj a töltelékhez -50 dkg túró -vaníliaőrlemény -reszelt citromhéj -1 tojás -10 dkg eritrit porrá őrőlve -1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő -10 dkg mazsola a tetejére -1 dl tejföl -1 tojássárga |