Mazsolás-túrós rétes Zelleitündi módra

Ez egy egyszerű rétes, csak gyúrni, nyújtani kell, töltelékkel megszórni, feltekerni és megsütni. Nagyon finom, gyorsan kész.

Elkészítés módja

A tésztához a hozzávalókat annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy könnyen kezelhető lágyabb tésztát kapjunk. Folpackba csomagoljuk és addig pihentetjük, míg elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk az összes hozzávalót és símára keverjük. A tésztát két részre osztjuk, majd folyamatos lisztezés közben vékony tésztává nyújtjuk. Aláteszünk egy konyharuhát, amit picit meglisztezünk, és még igazgatunk a tésztán, ha kell nyújthatunk még rajta. A tejfölt az olívaolajjal elkeverjük és a tésztára kenjünk a felét vékonyan. Eloszlatjuk a túrókrémet rajta egyenletesen, úgy hogy mindenhová jusson. A két végét behajtjuk, majd a konyharuha segítségével feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük a tejföl és a tojássárga keverékével. A másik tésztát ugyanígy elkészítjük. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Két rúd lesz belőle. 

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-20 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 
-1 egész tojás
-2 evőkanál olívaolaj
-1 evőkanál citromlé
-2 csipet himalája só 
-langyos víz
-1 dl tejöl
-1 dl olívaolaj

 a töltelékhez

-50 dkg túró
-vaníliaőrlemény
-reszelt citromhéj
-1 tojás
-10 dkg eritrit porrá őrőlve 
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 
-10 dkg mazsola 

a tetejére

 -1 dl tejföl
-1 tojássárga

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.