Mazsolás zsemle Zelleitündi módra

   

Egészséges és finom reggeli vagy tízórai lehet ez a finom mazsolás zsemle, cukormentesen és szénhidrátcsökkentettten.

Elkészítés módja

A lisztkeverékhez hozzáadjuk az eritritet a sót a fruktózt és a szárított élesztőt, majd jöhet a tojás a langyos tej végül a puha vaj és a mazsola. Habos lágy tésztává gyúrjuk, amit egy óráig pihentetünk. Ha megkelt a tésztánk, 20 egyenlő részre vágjuk és zsemléket formázunk belőlük úgy, hogy kívűlről befelé formázzuk a tésztát, majd kivajazott muffin formákba helyezünk két-két db zsemlét egymás mellé, és megkenjük a felvert tojással. 180 C fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még forrón rákenjük a víz, tej és eritrit felmelegített keverékét, amitől gyönyörű fényesek lesznek a zsemléink, majd meghintjük egy kis nyírfacukorral a tetejüket. Reggelire, uzsonnára kíváló finomság. 

Bevásárlólista/hozzávalók
-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz
-1 csipet só
-7 dkg eritrit
-1 teáskanál fruktóz
-3 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított élesztő
-10 dkg mazsola
-5 dkg vaj/bio margarin
-1 tojás
-3-3,5 dl langyos tej/növényi teja tetejére
-1 tojás
-3 evőkanál eritrit
és-2-2 evőkanál tej/növényi tej és víz keveréke 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük