Egészséges és finom reggeli vagy tízórai lehet ez a finom mazsolás zsemle, cukormentesen és szénhidrátcsökkentettten.
Elkészítés módja A lisztkeverékhez hozzáadjuk az eritritet a sót a fruktózt és a szárított élesztőt, majd jöhet a tojás a langyos tej végül a puha vaj és a mazsola. Habos lágy tésztává gyúrjuk, amit egy óráig pihentetünk. Ha megkelt a tésztánk, 20 egyenlő részre vágjuk és zsemléket formázunk belőlük úgy, hogy kívűlről befelé formázzuk a tésztát, majd kivajazott muffin formákba helyezünk két-két db zsemlét egymás mellé, és megkenjük a felvert tojással. 180 C fokos sütőben szép aranybarnára sütjük. Még forrón rákenjük a víz, tej és eritrit felmelegített keverékét, amitől gyönyörű fényesek lesznek a zsemléink, majd meghintjük egy kis nyírfacukorral a tetejüket. Reggelire, uzsonnára kíváló finomság. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -1 csipet só -7 dkg eritrit -1 teáskanál fruktóz -3 dkg friss élesztő vagy 1 cs szárított élesztő -10 dkg mazsola -5 dkg vaj/bio margarin -1 tojás -3-3,5 dl langyos tej/növényi teja tetejére -1 tojás -3 evőkanál eritrit és-2-2 evőkanál tej/növényi tej és víz keveréke |