Medvehagymás-sajtos kiflik Zelleitündi módra

Medvehagyma szezonban mindig igyekszem valami finomságot készíteni belőle. Most ezek a szépséges medvehagymás-sajtos kiflik készültek.

Elkészítés módja

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a fruktózzal és egy kis lisztkeverékkel a kimért mennyiségből. Ha felfutott az élesztőnk, akkor a lisztkeverékhez hozzáadjuk, majd az enyhén olvasztott vajat a tojást a sót is hozzáadjuk, majd annyi írót, hogy lágyabb kelt tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, hogy szép sima tésztát kapjunk. Kelesztő tálban 1 óra alatt kétszeresére kelesztjük, majd az így kapott tésztát nyolc részre osztjuk. Kis gombócokat formázunk belőlük, majd kör alakúra nyújtjuk őket kb. 2-3 mm vastagságúra. 4-4 kör alakra kinyújtott tésztát fogunk egymásra tenni úgy, hogy közben reszelt sajtot és apróra vágott medvehagymát szórunk a rétegek közé. Egy kis olvasztott vajjal is megkenhetjük a rétegeket. Majd így két rétegezett kört kapunk. A nyújtófával enyhén még nyújtunk rajtuk, majd négy cikkre vágjuk mindkét rétegezett kört és feltekerjük őket, mint a kiflit. A szélesebb felüktől kezdve tekerjük. Ilyenkor egy kicsit nyújthatunk, igazíthatunk még a kezünkkel a tésztán, és úgy tekerjük fel. Sütőpapírral bélet tepsibe tesszük a nyolc darab sajttal, medvehagymával rétegezett csodás kiflinket és a tetejüket reszelt sajttal meghintjük. 15-20 percet pihentetjük, és 190 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük 25-30 perc alatt. 

Bevásárlólista/hozzávalók

-35 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz 
-2 dkg élesztő
-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha valakinek nem fér bele a diétájába elhagyható 
-1,5-2 teáskanál himalája só 
-1 dl tej
-1 tojás
-5 dkg vaj
-író
-1 csokor medvehagyma
-10 dkg sajt
-2 dkg olvasztott vaj 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.