Mézes krémes Zelleitündi módra

   

Édesanyám mennyei mézes krémes receptjét alakítottam át. 

Elkészítés módja

A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, és megkenjük a lapokat. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-1 egész tojás

-5 dkg vaj/bio margarin

-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

-1 evőkanál mézhelyttesítő (elhagyható)

-1 kávéskanál szódabikarbóna

-3 evőkanál tej/növényi tej

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

a krémhez

-3 dl tej/növényi tej

-3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-12 dkg vaj/bio margarin

-vaníliaőrlemény

-7 dkg eritrit porrá őrőlve

-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük