Édesanyám mennyei mézes krémes receptjét alakítottam át.
Elkészítés módja
A tojást a puha vajat az édesítővel a mézhelyettesítőt és a szódabikarbónát összekeverjük míg ikrás nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, majd a lisztkeveréket és összegyúrjuk. Négy részre osztjuk, kinyújtjuk fél centiméteres vastagságúra és tepsi hátán megsütjük. A tejet és a lisztkeveréket felfőzzük. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a puha vajat a vaníliaőrleményt, és az édesítőket. Ezt jól kikeverjük, és megkenjük a lapokat. Egy éjszakán át pihentetjük, hogy megpuhúljon a süteményünk, másnap szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-1 egész tojás
-5 dkg vaj/bio margarin
-2,5 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-1 evőkanál mézhelyttesítő (elhagyható)
-1 kávéskanál szódabikarbóna
-3 evőkanál tej/növényi tej
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
a krémhez
-3 dl tej/növényi tej
-3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-12 dkg vaj/bio margarin
-vaníliaőrlemény
-7 dkg eritrit porrá őrőlve
-2 dkg Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő