Négysajtos pizza Zelleitündi módra

Különböző sajtokkal készült ropogós pizza készült. 100g kész pizza tésztában 27g CH van.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk, apránként. Ha kevés lenne a víz, adhatunk még hozzá egy kicsit. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A pasattát feltesszük forrni, pici vizet öntünk hozzá, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Összeforraljuk és kész.

A megkelt tésztát 5 db 19 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk, közben folyamatosan lisztezzük, hogy könnyebb legyen elérni a szép vékony kerek formát. 4-5 db pizza lesz belőle. Megkenjük a paradicsomszósszal és 220 C fokos sütőben pár perc alatt elősütjük a tésztát kb. 7-8 perc. (ha van pizza kövünk azon süssük a sütő legalsó részén, amit már legalább fél órán keresztül felfűtöttünk és a pizzakő ennyi idő alatt átmelegedett.) Majd jöhetnek rá a különböző sajtok ízlés szerint és pár darab bazsalikomlevelet is rácsípkedünk. Visszatesszük a sütőbe és addig sütjü, míg a sajtok egy picit megpirulnak rajta kb. 3-4 perc. Ne süssük túl.

Ebből a mennyiségből 5 db normál nagyságú vékony tésztájú pizza lesz. 1 db egész pizza tészta szénhidráttartalma 51,5 g. 100g elkészült tésztában 27,1 g CH van. Nekem általában maximum 2-3 szelet elég szokott lenni.

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz 

-4 dl langyos víz

-2 teáskanál Himalája só

-3 dkg friss élesztő

-1 csipet fruktóz az élesztőgombák beindításához, ha nem fér bele a diétánkba, akkor elhagyható 

-1 evőkanál olívaolaj

a paradicsomszószhoz

-3 dl passatta

-1 dl víz

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 csokor friss bazsalikom

a feltéthez

-buffalo mozzarella 

-kékpenészes sajt

-camembert

-parmezán

-friss bazsalikomlevél

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.