Nürnbergi sütemény Zelleitündi módra

A legjobban sikerült Nürnbergi sütemény, amit valaha készítettem, aki szereti az eredetit, mindenképp próbálja ki, mert ez egészségesebb és állítom, hogy finomabb is.

Elkészítés módja

A mandulát enyhén megpirítjuk, majd aprítógépbe tesszük az arany mazsolával és a kandírozott citromhéjjal, narancshéjjal. Enyhén felaprítjuk, annyira hogy a mandula még ne legyen túl apró, mivel annál finomabb a sütemény. A vajat az eritrittel és a mézhelyttesítővel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk egyenként a tojásokat végül a többi hozzávalót is. Ha túl ragacsos lenne a tészta, akkor tegyünk hozzá még egy kis lisztkeveréket. Tetszőleges nagyságú golyokat formálunk a tésztából, majd enyhén lelapítjuk a tenyerünkkel, úgy hogy szép kör alakot kapjunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Nem szabad kiszárítani, mert akkor nagyon kemény lesz. Felolvasztott étcsokoládéba mártjuk őket, hagyjuk megszáradni, majd dobozokba tesszük, hogy sokáig elálljon. Karácsonyi ajándéknak is kiváló.

Bevásárlólista/hozzávalók

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez

-5 dkg vaj/bio margarin

-1 bio citrom reszelt héja

-5 dkg apró aranymazsola

-5 dkg kandírozott citromhéj vagy narancshéj

-7,5 dkg pirított mandula

-2 tojás

-1/2 cs sütőpor

-7,5 dkg eritrit

-2 evőkanál mézhelyettesítő esetleg méz

-csipet só

-3 teáskanál mézes sütemény fűszerkeverék

-1 evőkanál rum

a tetejére

-10 dkg 80 %-os étcsokoládé

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.