Saláta is, tészta is, laktató is. A legfinomabb olasz hozzávalókból készült saláta. Aki megkóstólja, máris a kedvencévé válik.
Elkészítés módja
Kifőzzük a tésztát sós vízben kicsit roppanósra, majd leszűrjük.
Közben felszeleteljük a hozzávalókat és egy nagy tálban a kihűlt tésztával összekeverjük. Nagyon fontos, hogy az aszalt paradicsomnak a levét is felhasználjuk. A friss fűszereket is rádobjuk. A végén sózzuk, borsozzuk és egykis fehérborecettel meglocsoljuk
Bevásárlólista/hozzávalók
-1 doboz madársaláta
-1 doboz rucola saláta
-1 csomag szénhidrátcsökkentett orsó tészta (lehet teljeskiőrlésű durumliszből vagy tönkölylisztből készült is)
-1 üveg olajos aszalt paradicsom a levével együtt
-1 -1 kis üveg fekete és zöld olívabogyó
-15 dkg szárított sonka (prosciutto vagy serrano)
-2 csomag mini mozarella
-20 dkg koktél paradicsom
-Friss metélőhagyma és bazsalikom
-Só, bors, fehérborecet