Olasz tésztasaláta Zelleitündi módra

Saláta is, tészta is, laktató is. A legfinomabb olasz hozzávalókból készült saláta. Aki megkóstólja, máris a kedvencévé válik.

Elkészítés módja

Kifőzzük a tésztát sós vízben kicsit roppanósra, majd leszűrjük.

Közben felszeleteljük a hozzávalókat és egy nagy tálban a kihűlt tésztával összekeverjük. Nagyon fontos, hogy az aszalt paradicsomnak a levét is felhasználjuk. A friss fűszereket is rádobjuk. A végén sózzuk, borsozzuk és egykis fehérborecettel meglocsoljuk

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 doboz madársaláta

-1 doboz rucola saláta

-1 csomag szénhidrátcsökkentett orsó tészta (lehet teljeskiőrlésű durumliszből vagy tönkölylisztből készült is)

-1 üveg olajos aszalt paradicsom a levével együtt

-1 -1 kis üveg fekete és zöld olívabogyó

-15 dkg szárított sonka (prosciutto vagy serrano)

-2 csomag mini mozarella

-20 dkg koktél paradicsom

-Friss metélőhagyma és bazsalikom

-Só, bors, fehérborecet

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.