Osso bucco, toszkán csontos borjúlábszár zöldséges raguban

Nagyon különleges ízvilágú olasz étel, zöldséges raguval. A borjú omlós húsa szinte leválik a csontokról, a velőt pedig pirítósra kenve fogyaszthatjuk. 

Elkészítés módja

Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, majd az előre lesózott szeletelt csontos borjúlábszárakat egy kis lisztben megforgatjuk és hírtelen sütve kérget pirítunk rájuk. Kiszedjük, félretesszük, majd a visszamaradt vajban megfuttatjuk a hagymát, aztán a fokhagymát. Közben a sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk, a zellert pedig julienre vágjuk. A serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk. Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd jöhetnek a többi hozzávalók. Sózzuk, borsozzuk és az egészet felforraljuk, ha kell utánízesítjük, estleg vizet öntünk hozzá.Tűzálló tálba vagy agyagedénybe, nálam öntöttvas edénybe öntjük, a borjúszeleteket ráhalmozzuk és legalább 2 órára a sütőben, (kemencében) készre sütjük. Ha kész pirítóssal  és tagliatelle tésztával tálaljuk.  

Bevásárlólista/hozzávalók

-1 egész csontos borjúlábszár 3-4 cm-es vastag darabokra vágva
-1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
-5 dkg vaj
-kakükkfű
-bazsalikom
-5 gerezd fokhagyma
-1 közepes vöröshagyma
-2 dl száraz fehérbor
-3-4 db szardellasó,
– bors
-3 szál sárgarépaközepes zeller fele
-2 húsleveskocka Allnatura
-1 cs tagliatelle tészta durumlisztből készült

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.