Nagyon különleges ízvilágú olasz étel, zöldséges raguval. A borjú omlós húsa szinte leválik a csontokról, a velőt pedig pirítósra kenve fogyaszthatjuk.
Elkészítés módja Egy serpenyőben a vajat felforrósítjuk, majd az előre lesózott szeletelt csontos borjúlábszárakat egy kis lisztben megforgatjuk és hírtelen sütve kérget pirítunk rájuk. Kiszedjük, félretesszük, majd a visszamaradt vajban megfuttatjuk a hagymát, aztán a fokhagymát. Közben a sárgarépát megpucoljuk, karikára vágjuk, a zellert pedig julienre vágjuk. A serpenyőben a hagymával és a fokhagymával tovább pirítjuk. Ráöntjük a száraz fehérbort, kicsit forraljuk, majd jöhetnek a többi hozzávalók. Sózzuk, borsozzuk és az egészet felforraljuk, ha kell utánízesítjük, estleg vizet öntünk hozzá.Tűzálló tálba vagy agyagedénybe, nálam öntöttvas edénybe öntjük, a borjúszeleteket ráhalmozzuk és legalább 2 órára a sütőben, (kemencében) készre sütjük. Ha kész pirítóssal és tagliatelle tésztával tálaljuk. Bevásárlólista/hozzávalók -1 egész csontos borjúlábszár 3-4 cm-es vastag darabokra vágva -1 doboz darabolt paradicsomkonzerv -5 dkg vaj -kakükkfű -bazsalikom -5 gerezd fokhagyma -1 közepes vöröshagyma -2 dl száraz fehérbor -3-4 db szardellasó, – bors -3 szál sárgarépaközepes zeller fele -2 húsleveskocka Allnatura -1 cs tagliatelle tészta durumlisztből készült |