Őszibarackos áfonyás sütemény gluténmentesen Zelleitündi módra

   

Elkészítés módja

Az egész tojásokat az édesítőkkel szép habosra keverjük gépi habverővel. Majd mehet bele az olívaolaj és a tejföl is. A citrom levével héjával ízesítjük és a vanília kivonattal. A lisztet kimérjük, hozzáadjuk a sütőport és a csipet sót, majd óvatosan két három részletbe hozzáakeverjük a nedves hozzávalókhoz. 24 cm-es kivehető pite formába simítjuk a tésztát, amit előtte kivajazunk. Az őszibarackot kimagozzuk, elfelezzük, cikkikre vágjuk majd szépen ráhelyezzük, áfonyával és ribizlivel díszítjük majd mehet is a sütőbe. 180 C fokon 25-35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük és porrá őrőlt eritrittel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 tojás

-1/2 bögre eritrit (1 bögre 2dl)

-1 evőkanál négyszeres édesítő Eritrit+Eritvia keveréke

-1/4 bögre olívaolaj

-1/2 citrom leve és reszelt héja

-1/2 bögre tejföl/kókuszjoghurt

-1/2 bögre víz

-1 teáskanál vanília kivonat vagy őrlemény

-1,5 bögre Zellei Tündi gluténmentes ropogós héjú kenyér és péksütemény lisztkeverék (itt vásárolható meg)

-2 teáskanál sütőpor

-csipet só

-3 db nektarin vagy őszibarack

-áfonya és ribizli ízlés szerint

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük