Rusztikus pite sok-sok őszibarackkal.
Elkészítés módja
Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Azért nem eritritet használok most, mert az omlós tésztákat megkeményíti sütés után, ezért most négyszeres édesítőt használok, amivel ugyanolyan finom omlós lesz a tészta, mintha cukorral kézítettük volna. Hozzáadjuk a tojást és a hídeg vízet és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
Közben az őszibarackokat megmossuk, héjától megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd a szélén hagyjunk kb. 3 cm tésztát, ami üresen marad. Megszórjuk a darált mandulával, majd ráhelyezzük a megtiszított, szeletekre vágott őszibarackokat is és megszórjuk eritrittel, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.
Bevásárlólista/hozzávalók
a tésztához
-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-15 dkg hideg vaj/bio margarin
-1 tojás
-2 evőkanál hideg víz
-csipet só
-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő
a feltéthez
-5 db őszibarack héjától megtisztítva, szeletelve
-2 evőkanál darált mandula (ha levet ereszt az őszibarack)
-eritrit a szóráshoz