Őszibarackos pite Zelleitündi módra

Rusztikus pite sok-sok őszibarackkal.

Elkészítés módja

Az omlós tésztához a lisztkeveréket a sóval, édesítővel és a hideg vajjal elmorzsoljuk. Azért nem eritritet használok most, mert az omlós tésztákat megkeményíti sütés után, ezért most négyszeres édesítőt használok, amivel ugyanolyan finom omlós lesz a tészta, mintha cukorral kézítettük volna. Hozzáadjuk a tojást és a hídeg vízet és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.

Közben az őszibarackokat megmossuk, héjától megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A tésztát kivesszük a hűtőből és lisztezett deszkán kinyújtjuk 3 mm vastagságú kör alakra. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát, majd  a szélén hagyjunk kb. 3 cm tésztát, ami üresen marad. Megszórjuk a darált mandulával, majd ráhelyezzük a megtiszított, szeletekre vágott őszibarackokat is és megszórjuk eritrittel, majd ráhajtjuk a maradék tésztát. 180 C fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt szeleteljük.

Bevásárlólista/hozzávalók

a tésztához

-22 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez 

-15 dkg  hideg vaj/bio margarin

-1 tojás

-2 evőkanál hideg víz

-csipet só

-1 evőkanál Éden prémium Eritvia négyszeres édesítő 

a feltéthez

-5 db őszibarack héjától megtisztítva, szeletelve

-2 evőkanál darált mandula (ha levet ereszt az őszibarack)

-eritrit a szóráshoz 

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.