Padlizsánkrém Zelleitündi módra

   

Az erdélyi padlizsánkrám a legfinomabb, ráadásul ami házi majonézzel készül.

Elkészítés módja

Az egész padlizsánokat  közvetlen a gázlángra helyezzük, és időnként megforgatva, kb. 5-7 perc alatt puhára sütjük. Grillrácson faszenen is elkészíthetjük. Ennek hiányában sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 240 C fokon 1 óráig sütjük sütőben, majd 10 percig grill fokozaton, hogy szépen megfüstölődjenek a padlizsánok. Ha kicsit kihűltek, lehúzzuk róluk a megsült héját, majd lecsöpögtetjük. Közben a majonézt elkészítjük. A két tojássárgához folyamatos keverés közben, vékony sugárban hozzáadjuk az olajat és habosra keverjük. A kész majonézt a lecsöpögtetett padlizsánhúst és a többi hozzávalót késes robotgépbe tesszük és készre pürésítjük. Friss vagy pirított szénhidrátcsökkentett kenyérrel tálaljuk.

Bevásárlólista/hozzávalók

-2 egész padlizsán

-2 gerezd fokhagyma

-só, bors

-2 tojássárga

-1 dl olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük