A palacsinta szinte mindenki kedvence, a titok a tojás mennyiségében és a vajban való kisütésen rejlik. Most már ezt is ehetjük cukormentesen és szénhidrátcsökkentetten.
Elkészítés módja Az egész tojásokat a nyírfacukorral és a sóval szép habosra keverjük, majd hozzáadunk annyi lisztkeveréket, hogy egy sűrű masszát kapjunk. Csomómentesre elkeverjük, belereszeljük a citromhéjat, végül tejjel és ásványvízzel higítjuk. Közben lehet, hogy még higítani kell, mert a lisztkeverék rosttartalma miatt sűrűsödni fog a palacsinta tésztánk. Forró palacsinta sütőben vajon kisütjük és cukomentes lekvárral vagy csokoládé krémmel tálaljuk, friss gyümölccsel díszítjük. A csokoládé krémhez a tejszínt habbá verjük, majd az olvasztott és langyosra hűtött étcsokoládét óvatosan hozzáforgatjuk, majd azzal töltjük meg a palacsintákat. Kb. 10 kisebb palacsinta lesz belőle. Bevásárlólista/hozzávalók -3 tojás-kb. 10 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez -3 evőkanál nyírfacukor -nagy csipet só -reszelt citromhéj -tej -szénsavas ásványvíz -vaj a sütéshez -cukormentes lekvár -csokoládé krém (3 dl tejszín, 5 dkg étcsokoládé) -friss gyümölcs |