Panettone csokival Zelleitündi módra

A karácsonyi ünnepek egyik legfinomabb süteménye, illetve kalácsa.

Elkészítés módja

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet fruktózzal. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük a vaj és a gyümölcsök kivételével. 
Lágy tésztát gyúrúnk, ha esetleg szükséges, akkor tegyünk hozzá még langyos tejet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a szárított gyümölcsöket és a darabolt étcsokoládét. Duplájára kelesztjük, majd panettone papírformákba tesszük (4 kisebb forma lett belőle), és ismét legalább a duplájára kelesztjük. Ha nincs ilyen papírformánk, akkor szilikonos  vagy sima muffin formában is megsüthetjük. A formákban szépen megkel. A közepét bevágjuk kereszt irányban. 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Attól függ mekkora formában sütjük. A lényeg, hogy tűpróbáig süssük.

Bevásárlólista/hozzávalók


-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez/teljes kiőrlésű 


-kb. 1-1,5 dl langyos tej


-2 dkg friss élesztő


-3 dkg eritrit 

-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő 

-csipet fruktóz


-5 dkg vaj


– 2 db tojássárga


-fél citrom reszelt héja

-fél narancs reszelt héja

-1 vaníliarúd kikapart belseje


-1 csipet só


-5 dkg arany mazsola (lehet kisebb és nagyobb is vegyesen)


-2 dkg kandírozott narancshéj


-2 dkg kandírozott citromhéj

-5 dkg aszalt meggy

-5 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.