A karácsonyi ünnepek egyik legfinomabb süteménye, illetve kalácsa.
Elkészítés módja
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet fruktózzal. A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük a vaj és a gyümölcsök kivételével.
Lágy tésztát gyúrúnk, ha esetleg szükséges, akkor tegyünk hozzá még langyos tejet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a szárított gyümölcsöket és a darabolt étcsokoládét. Duplájára kelesztjük, majd panettone papírformákba tesszük (4 kisebb forma lett belőle), és ismét legalább a duplájára kelesztjük. Ha nincs ilyen papírformánk, akkor szilikonos vagy sima muffin formában is megsüthetjük. A formákban szépen megkel. A közepét bevágjuk kereszt irányban. 180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük 20-25 perc alatt. Attól függ mekkora formában sütjük. A lényeg, hogy tűpróbáig süssük.
Bevásárlólista/hozzávalók
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez/teljes kiőrlésű
-kb. 1-1,5 dl langyos tej
-2 dkg friss élesztő
-3 dkg eritrit
-1 evőkanál Éden Prémium Eritvia négyszeres édesítő
-csipet fruktóz
-5 dkg vaj
– 2 db tojássárga
-fél citrom reszelt héja
-fél narancs reszelt héja
-1 vaníliarúd kikapart belseje
-1 csipet só
-5 dkg arany mazsola (lehet kisebb és nagyobb is vegyesen)
-2 dkg kandírozott narancshéj
-2 dkg kandírozott citromhéj
-5 dkg aszalt meggy
-5 dkg cukormentes étcsokoládé min. 70%-os