Panettone karácsonyi kalács Zelleitündi módra

Az olaszok mennyei olasz karácsonyi kalácsa. 🙂

Elkészítés módja

A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy teáskanál fruktózzal.  
A hozzávalókat dagasztógépbe tesszük a vaj és a gyümölcsök kivételével. 
Lágy tésztát gyúrúnk, ha esetleg szükséges, akkor tegyünk hozzá még langyos tejet, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, végül a gyümölcsöket. 
Duplájára kelesztjük, majd panettone papírformákba tesszük, és ismét legalább a duplájára kelesztjük. 
A közepét bevágjuk.
180 C fokra előmelegített sütőben készre sütjük. 

Bevásárlólista/hozzávalók
– 50 dkg Zellei Tündi szénhidrátcsökkentett lisztkeverék kelt tésztákhoz vagy süteményekhez
– 1-2 dl langyos tej
– 3 dkg friss élesztő
– 12 dkg eritrit
– 15 dkg vaj
– 3 db tojássárga
– 2 db egész tojás
– 1 citrom reszelt héja
– 1 csipet só
– 10 dkg arany mazsola (lehet kisebb és nagyobb is vegyesen)
– 10 dkg kandírozott narancshéj
– 10 dkg kandírozott citromhéj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.