Vendégváró falatkáknak, kíváló ez a zöld pesztos kelt csiga. Gyors, egyszerű és nagyon ízletes.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Közben elkészítjük a zöld pesztot. A peszto összes hozzávalóját aprítógépbe tesszük és krémes állagúra aprítjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagságúra, majd megkenjük a pesztoval és feltekerjük. 3 cm vastag szelleteket vágunk a tekercsből és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kissé lelapítjuk a kezünkkel a csigákat. Megszórjuk reszelt parmezánnal, ezután 15 percet kelesztjük, végül 190 C fokos sütőben készre sütjük.Hozzávalók/bevásárlólista
a tésztához
-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz
-kb. 2 dl langyos víz
-fél teáskanál só
-1,5 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-1 evőkanál olívaolaj
a zöld pesztohoz
-egy nagy marék bazsalikom
-0,5 dl olívaolaj
-1 gerezd fokhagyma
-só, frissen őrőlt bors
-7 szem mandula
-3 evőkanál reszelt parmezán
a tetejére reszelt parmezán