Pesztos kelt csigák Zelleitündi módra

Vendégváró falatkáknak, kíváló ez a zöld pesztos kelt csiga. Gyors, egyszerű és nagyon ízletes.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Közben elkészítjük a zöld pesztot. A peszto összes hozzávalóját aprítógépbe tesszük és krémes állagúra aprítjuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk fél cm vastagságúra, majd megkenjük a pesztoval és feltekerjük. 3 cm vastag szelleteket vágunk a tekercsből és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és kissé lelapítjuk a kezünkkel a csigákat. Megszórjuk reszelt parmezánnal, ezután 15 percet kelesztjük, végül 190 C fokos sütőben készre sütjük.Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-25 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz 

-kb. 2 dl langyos víz

-fél teáskanál só

-1,5 dkg friss élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-1 evőkanál olívaolaj

a zöld pesztohoz

-egy nagy marék bazsalikom

-0,5 dl olívaolaj

-1 gerezd fokhagyma

-só, frissen őrőlt bors

-7 szem mandula

-3 evőkanál reszelt parmezán

a tetejére reszelt parmezán

Oszd meg tapasztalataidat!

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.