Pirított, durvára vágott dióval sütött szénhidrátcsökkentett kenyér.
Elkészítés módja A lisztet a fruktózzal, sóval és az élesztővel elkeverjük, majd hozzáadjuk a langyos vizet és az olívaolajat. Jól kidolgozzuk a kenyértésztát kézzel vagy dagasztógép segítségével. Lágy tésztát kell hogy kapjunk, mert így lesz majd a végeredmény igazán laza és lyukacsos. Ha nem találjuk elég lágynak, akkor tegyünk hozzá még egy kis langyos vizet. A tésztához végül hozzáadjuk az enyhén megpirított, durvára vágott diót. Meleg helyen kelesztjük esetleg kelesztőtálban. Én a sütőt 40 C fokra szoktam állítani, a tésztát kelesztőtálba teszem és a sütőben hagyom kelni legalább egy órát. Amikor szépen megkeltek, akkor kettéosztjuk és sütőpapírral bélelt jól meglisztezett tepsire tesszük a kenyérkéket. Hosszúkásra formázzuk, többször megcsavarjuk, majd meglisztezzük. Így még kb. Fél órát hagyjuk állni, majd 200 C fokon készre sütjük, 30-35 perc alatt. Bevásárlólista/hozzávalók -50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelt tésztákhoz -4-4,5 dl langyos víz -1 cs szárított élesztő -1 teáskanál fruktóz -3 teáskanál só -2 evőkanál olívaolaj -10 dkg dió pirítva, durvára vágva |