Két piskótakorong között eper és tejszínhab mennyei párosítás, egy kis eperlekvárral megbolondítva.
Elkészítés módja
A tojásokat az eritrittel nagyon habosra keverjük, majd a sütőporral elkevert lisztkeveréket óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tojásos masszához. Habzsákba kanalazzuk a piskóta masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 3-4 cm-es köröket nyomunk a habzsákból. Vigyázzunk, hogy hagyjunk helyet közöttük, mivel szét fognak terülni. Kb. 12 korong lesz belőle. 180 C fokos sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük. Míg hűlnek a korongok, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a habfixálót és az eperlekvárt is. Ha édesebben szeretjük akkor adjunk hozzá ízlés szerint porrá őrőlt eritritet. A krémet habzsákba töltjük és a piskótakorongok aljára nyomjuk, ezután jöhet a szeletekre vágott friss eper és végül a tetejére egy másik piskótakorong. Megszórjuk porrá őrőlt eritrittel és egy félbevágott eperrel tálaljuk.
Bevásárlólista/hozzávalók
a piskótához
-3 tojás
-3 evőkanál eritrit
-3 evőkanál Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék süteményekhez
-késhegynyi sütőpor
krémhez
-3 kanál házi cukormentes eperlekvár
-friss eper
-2,5 dl tejszín
-habfixáló
-porrá őrőlt eritrit ízlés szerint