Piizza tészta, amit különböző fűszerekkel általában rozmaringgal és olívaolajjal, chilivel, fokhagymával ízesíthetünk.
Elkészítés módja
A lisztkeveréket dagasztógépbe teszem az élesztővel elmorzsolom, sóval és a fruktózzal összekeverem, majd a langyos vizet is hozzáadom. Jól kidolgozom, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatom, és tovább dagasztom. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés.
A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk 2 cm vastagra, közben folyamatosan lisztezzük, végül az ujjainkkal nyomkodjunk bele lyukakat, amikbe durva szemű sót szórunk. Rozmaringot és olívaolajat teszünk még rá, majd 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kivettük, meglocsoljuk a fokhagymás olívaolajjal.A fokhagymás olívaolajhoz az 5 gerezd fokhagymát szép vékony szeletekre vágjuk, a 2 db friss chilit pedig karikákra és kb. 1 dl olívaolajba tesszük. Pár perc alatt mennyei csípős fokhagymás olajunk lesz.
Hozzávalók/bevásárlólista
a tésztához
-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz
-4 dl langyos víz
-4 teáskanál só
-3 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-1 evőkanál olívaolaj
a tetejére
-olívaolaj
-friss rozmaring
-durva szemű só
-fokhagymás chilis olívaolaj