Pizza kenyér rozmaringgal Zelleitündi módra

   

Piizza tészta, amit különböző fűszerekkel általában rozmaringgal és olívaolajjal, chilivel, fokhagymával ízesíthetünk.

Elkészítés módja

A lisztkeveréket dagasztógépbe teszem az élesztővel elmorzsolom, sóval és a fruktózzal összekeverem, majd a langyos vizet is hozzáadom. Jól kidolgozom, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatom, és tovább dagasztom. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. 

A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk 2 cm vastagra, közben folyamatosan lisztezzük, végül az ujjainkkal nyomkodjunk bele lyukakat, amikbe durva szemű sót szórunk. Rozmaringot és olívaolajat teszünk még rá, majd 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 10-15 perc alatt ropogósra sütjük. Ha kivettük, meglocsoljuk a fokhagymás olívaolajjal.A fokhagymás olívaolajhoz az 5 gerezd fokhagymát szép vékony szeletekre vágjuk, a 2 db friss chilit pedig karikákra és kb. 1 dl olívaolajba tesszük. Pár perc alatt mennyei csípős fokhagymás olajunk lesz. 

Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz 

-4 dl langyos víz

-4 teáskanál só

-3 dkg friss élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-1 evőkanál olívaolaj

a tetejére

-olívaolaj

-friss rozmaring

-durva szemű só

-fokhagymás chilis olívaolaj

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük