Egyszerűen nagyszerű pizza margherita, szénhidrátcsökkentetten. Érdemes elkészíteni ahelyett, hogy rendelnénk.
Elkészítés módja
A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot feltesszük forrni, pici vizet öntünk hozzá, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Összeforraljuk és kész.
A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk, közben folyamatosan lisztezzük, hogy könnyebb legyen elérni a szép vékony kerek formát. 4-5 db pizza lesz belőle. Megkenjük a paradicsomszósszal és a mozarella sajtot is rátesszük, pár darab bazsalikomlevelet rácsípkedünk. 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 8-10 perc alatt kisütjük. Tálaláskor a tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, és friss bazsalikomlevéllel díszítjük.Hozzávalók/bevásárlólista
a tésztához
-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz
-4 dl langyos víz
-4 teáskanál só
-3 dkg friss élesztő
-1 teáskanál fruktóz
-1 evőkanál olívaolaj
a paradicsomszószhoz
-1 doboz olasz darabolt paradicsom
-3 dl passatta
-só, bors
-2 evőkanál olívaolaj
-1 csokor friss bazsalikom
a feltéthez
-buffalo mozzarella
-friss bazsalikomlevél
-25 dkg koktélparadicsom