Pizza margherita Zelleitündi módra

   

Egyszerűen nagyszerű pizza margherita, szénhidrátcsökkentetten. Érdemes elkészíteni ahelyett, hogy rendelnénk.

Elkészítés módja

A lisztet dagasztógépbe tesszük az élesztővel elmorzsoljuk, sóval és a fruktózzal összekeverjük, majd a langyos vizet is hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk, aztán az olívaolajat is hozzácsorgatjuk, és tovább dagasztjuk. Minimum fél órát kelesztjük, de ideálisabb az 1 óra pihentetés. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A paradicsomot feltesszük forrni, pici vizet öntünk hozzá, majd mehet bele a többi hozzávaló is. Összeforraljuk és kész.

A megkelt tésztát 20-25 dkg-os gombócokra osztjuk, majd formázzuk, kinyújtjuk, közben folyamatosan lisztezzük, hogy könnyebb legyen elérni a szép vékony kerek formát. 4-5 db pizza lesz belőle. Megkenjük a paradicsomszósszal és a mozarella sajtot is rátesszük, pár darab bazsalikomlevelet rácsípkedünk. 220 C fokos sütőben vagy forró pizza kövön 8-10 perc alatt kisütjük. Tálaláskor a tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, és friss bazsalikomlevéllel díszítjük.Hozzávalók/bevásárlólista

a tésztához

-50 dkg Zellei Tündi csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék kelttésztákhoz 

-4 dl langyos víz

-4 teáskanál só

-3 dkg friss élesztő

-1 teáskanál fruktóz

-1 evőkanál olívaolaj

a paradicsomszószhoz

-1 doboz olasz darabolt paradicsom

-3 dl passatta

-só, bors

-2 evőkanál olívaolaj

-1 csokor friss bazsalikom

a feltéthez

-buffalo mozzarella 

-friss bazsalikomlevél

-25 dkg koktélparadicsom

Oszd meg tapasztalataidat!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük